Az orosz Állami Duma egyenesen etnikai népirtáshoz hasonlítja Kijev nyelvtörvényét, ami nem kicsit aggasztó kijelentés. Szijjártó megmondta, hogy a törvény bevezetése fog az ukránoknak, de nem biztos, hogy erre gondolt.

Miután Porosenko ukrán elnök a hangos nemzetközi tiltakozás ellenére is aláírta az új ukrán oktatási törvényt, az orosz Állami Duma is két lábbal szállt bele a sokat vitatott rendeletbe. 

Összevonták a szemöldöküket

Az ukrajnai oroszok elleni "etnocídiummal", etnikai csoport tervszerű és szándékos elpusztításával vádolta meg Kijevet az ukrán oktatási törvény miatt az orosz Állami Duma által szerdán elfogadott nyilatkozat.

Az oroszok szerint az ukrán nyelvtörvény az orosz kisebbség szándékos elpusztítása

Az orosz parlament alsóházának plenáris ülésén elfogadott dokumentum elfogadhatatlannak nevezte, hogy Ukrajna megsértse a területén élő "tősgyökeres népek és nemzeti kisebbségek" anyanyelvi oktatáshoz fűződő alapvető jogát. "Az oktatási törvény az orosz nép elleni etnocídium cselekedetévé válik Ukrajnában" – hangzott a nyilatkozat.

Lehet, hogy ez tényleg fájni fog nekik

A nyelvtörvény ellen a magyar kormány is felszólalt, Szijjártó Péter úgy fogalmazott, "fájni fog" Ukrajnának, ha bevezetik, mert Magyarország meg fogja vétózni minden európai csatlakozási kísérletüket.

Fotó: Pexels / Pixabay CC0

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
bezzeg mikor ők voltak hatalmon, milyen kisebbségbaráti intézkedések voltak! =))
wagabund
érdekes, csak mi keménykedünk a 150 ezer magyarért?...csodálkoztam, hogy az oroszok hallgatnak, pedig több millió orosz anyanyelvű tanulót érint..
most látom, ébredeznek...

ébredezik az orosz medve, asszem lesz itt még seggrepacsi...ha valami fájni fog Kievnek, az nem a magyar ökölrázás, hanem az orosz medve brummogása...
justhpeter
Beszari Szíjjártó megijesztgette őket. Remélem nem pusztultak el a röhögéstől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.