A Wall Street-i veteránoktól kezdve a FED volt elnökén keresztül a bankárokon át mindenki megszólalt. Az elmúlt hetek nyilatkozatai. Augusztusban a Wall Street gurujai rendesen beindultak; csak úgy röpködnek a célárak 10 ezertől 1 millió dollárig. Michael Novogratz Ex-Fortress menedzserről akkor azt írtuk, hogy kriptopénzben tartja vagyona 10%-át, 2022-re pedig 5 trilliós piacot vizionál. Aztán jött kedvencünk Jamie Dimon, a JPMorgan főnöke, aki páros lábbal szállt bele Bitcoinba, majd alkalmazottai a háta mögött vették halomra a Bitcoin-kötvényeket, ő pedig kripto-stopot fogadott, melyet 1 napig sem tartott be. Azóta megszaporodtak az események. Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezérigazgatója például a Twitteren a Bitcoint ahhoz jelentőségteljes időszakhoz hasonlította, mint amikor az aranyat felváltotta a papírpénz.

Forrás: coincolors.co
Feltöltő: Coincolors
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Az ügyeskedők eszköze.Az átlag ember azt sem tudja micsoda.
Coincolors
Kedves 1magyar. Bővebben kifejtenéd a gondolataidat? :)
sokanvagyunk
@Coincolors: Talán arra gondolt, ha az Erzsébet-utalvány helyett Bitciont kapnánk, nálunk is ismertebb lenne. :)
Coincolors
@sokanvagyunk: lehet, hogy az előző kedves hozzászóló sem tudja a részleteket, ezért kértem tőle, hogy fejtse ki részletesebben a gondolatait, hátha segíthetünk.
1magyar
@Coincolors: Bizony nem tudom a részleteket, azért is írtam amit írtam.Egy kérdéssel az utcán végigmennél, hogy egyáltalán mi az a bitcoin, kíváncsi lennék rá hányan tudnák a választ.
Olyan fizető eszköz ez ami az emberek 95 %-ának sosem lesz.
Coincolors
@1magyar: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen (fórumos nevén Satoshi Nakamoto) bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után. Az elnevezés vonatkozik továbbá a fizetőeszközt kezelő nyílt forráskódú szoftverre, és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is.
A többi elektronikus fizetőeszköztől eltérően a bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól. A bitcoin a peer-to-peer hálózat csomópontjai által tárolt elosztott adatbázisra támaszkodik. Az adatbázis tartalmazza a fizetések adatait, garantálva az elektronikus fizetőeszközökkel szembeni alapvető követelményeket. A biztonságot digitális aláírások és proof-of-work rendszer adja.[2]
A bitcoinok biztonságosan tárolhatók egy pénztárcafájlban, személyi számítógépen, mobiltelefonon, külső adathordózókon vagy felhő alapú szolgáltatóknál, küldésükhöz és fogadásukhoz pedig csak a küldő illetve a fogadó bitcoincíme szükséges. A peer-to-peer felépítés és a központi irányítás hiánya megakadályozza bármilyen hatóság számára, hogy a forgalomban levő pénzmennyiséget és tranzakciókat kontrollálja vagy befolyásolja, ami lehetetlenné teszi a manipulációt és infláció gerjesztését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.