Harvey Weinstein korábbi asszisztense 125 ezer fontot kapott a hallgatásáért. Ez volt az ára, hogy ne beszéljen arról, milyen szexuális szolgáltatásokat követelt tőle a filmmogul.

125 ezer dollárt kapott egy nő Weinsteintől, hogy hallgasson, most inkább visszafizette a pénzt

Balról Weinstein (Fotó: Wikimedia)

Zelda Perkins jelentette az esetet, amikor más kollégától is visszahallotta, hogy Weinstein zaklatja őt. Két nő kártérítést követelt, melyet meg is kaptak 250 ezer font értékben. Aláírtak egy megállapodást, mely szerint nem hozzák nyilvánosságra az esetet.

Most, hogy Perkins megtörte ezt az egyezményt, vissza kell fizetnie az összes pénzt, amit kapott, de még így is megéri neki tudatni az igazságot az emberekkel.

Ha senki nem bontja fel a megállapodást, sosem derül ki, hogy milyen súlyos szerződések voltak ezek milyen durva ügyekről.

Nem Perkins volt az egyetlen, akit Weinstein lefizetett, Weinstein taktikája évtizedeken át a béke megvásárlása volt a perek elkerülésére.

(BBC)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ja, ha alairtak a "hush money"-rol az atvetelt, akkor tenyleg vissza kell fizetniuk, mert megszegtek a szavukat. (Erdekes, amikor a bunozo szabja a felteteleket, es lehet, hogy meg pert is nyerne Zeldaval szemben, ha az nem adna vissza a penzt ), de maskepp nem adtam volna vissza a penzt tutira, mert fajdalomdijnak tekintenem - ha mar visszaelt a helyzetevel, akkor fizessen fajdalomdijat.
Biztos megerte, amit tett...
cikicakk55
@karma1: Még a per után kérhet fájdalom díjat. Már ha lesz per.
Csizmás Kond
...szerintem ez úgy megy hogy valaki még többet ígért...mert ha egyszer egy üzlet beindul...
karma1
@cikicakk55: Amerikaban muszaj meginditani a pert weinstein ellen, mert a torvenyek nem adnak lehetoseget az elkenesre... Megerdemli, plane ugy, hogy meg penzt is adott a hallgatasert... Ez mar Amerikaban is halmazati buntettnek szamit..
cikicakk55
@karma1: Persze! Mindíg elfelwjtem,hogy csak nálunk úszhatják meg a mocskos dolgaikat akik a csuti köreihez tartoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.