A német ipar csaknem 200 ezer dolgozója folytatott 24 órás sztrájkot az utóbbi két napon az ország legnagyobb szakszervezete, az IG Metall felhívására az érdekképviselet csütörtöki összesítése szerint. A németországi fém- és elektronikai ipar 3,9 millió dolgozójának érdekeit képviselő szakszervezet január elején kezdett sztrájksorozatának újabb akciója elsősorban autógyártókat és autóipari beszállítókat sújtott az első két napon. A Ford kölni üzemében például 17 ezren, a MAN Truck & Bus müncheni gyárában hétezren függesztették fel a munkát 24 órára, a beszállítók közül pedig például a Bosch, a Magma és a Schaeffler egy vagy több gyárában is sztrájkoltak - írta az MTI. Az IG Metall úgynevezett gördülő sztrájkot szervezett, ami azt jelenti, hogy nem egyszerre, hanem üzemenként eltérő időpontban teszik le a munkát. A péntek estig tartó akció első szakaszában országszerte csaknem 170 üzemben volt munkabeszüntetés, a sztrájkokban 193 ezer dolgozó vett részt. A SZAKSZERVEZET...

Forrás: index.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Így kell ezt a csinálni...nem pedig "egyeztetni"...
1magyar
Na ugyan mit ugrálnak a németek, lesz az még kevesebb is nekik. Rossz vezetést választottak, osztogatják a pénzüket a betelepülőknek, egyértelmű, hogy nekik kevesebb fog jutni.
kokopelli
@1magyar: ne piszkáld,ha nem értesz hozzá!Elárulod a butaságodat! :-(
1magyar
@kokopelli: Ehhez nem kell sok hozzáértés minél több az eltartani való ember (mert nem dolgozni mennek) annál kevesebb jut nekik.
kokopelli
@1magyar: mi köze a sztrájknak a migránsokhoz?Mint írtam,ha kérdezel
és választ kapsz,nem halsz meg bután? ,csak mondom!
kokopelli
@peterkelemen: @Clavigo: ..sajnos a szakszervezeti vezetők ilyen egynapos un.
figyelmeztető sztrájkokkal próbálják a léltjogosultságukat igazolni!Az,hogy nagy
része a "melósok"-nak,arra a napra nem kap "lét" az mellékes nekik,az,hogy a be-
szállítók és a többi "csatolt részeket" is bünteti a sztrájk az is "nyóc" a funkciknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.