A színész szívszorító üzenetben búcsúzik a gyermektől.

„Rengeteg csodálatos kalandunk volt együtt”

 – írta a Facebookon a gyászoló apa, Rob Delaney amerikai színész.

robdelaney (@robdelaney) által megosztott bejegyzés,

A trophe című sorozat sztárjának kisfiáról 15 hónapja derült ki, hogy agytumora van. Az akkor egyéves gyermek hirtelen fogyni kezdett, és a szervezete minden ételt kidobott magából.

Címlapkép: Pixabay

(Blikk, Daily Mail)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Tudjátok én nagyon igyekszem tisztelni a vallást,bár én magam nem vagyok vallásos. Túl sokat nem is tudok róla,csak amit a betegek a 33 év alatt meséltek,beszéltek róla. Állítólag Isten mindent lát.Isten mindenkin segít. Isten szeret minden embert és igazságos. Isten a bűnösöket megbünteti.Számomra a vallás szent dolog,mert aki őszintén hisz benne és úgy is él,ahogy a biblia írja,akkor egy nagyon jó dolog,hisz sok embert vissza tart a bűntől és sok embert vissza hoz a bűnből. Azt azonban nem értem,hogy ha mindent lát,akkor ezt a csöpp gyereket miért vette el a szüleitől? Neki még nem volt ideje bűnt elkövetni. Nem is volt miért büntetni . Annyit szenvedhetett az a csöpp emberke ,hogy annyi fájdalmat és kínt még egy gyilkosra sem mérne a sors.. Nem csak róla írok,hanem arról a rengeteg ártatlan emberről is,akik robbantásokban,repülőgép balesetekben,vonatszerencsétlenségekben,vagy éppen olyan betegségekben halnak meg nagyon fiatalon,mint ez a kisgyerek.Emlékszem még aktív ápolónő koromban,hogy a vallásos embereknél szokás volt azt mondani,hogy ha valaki meggyógyult,hogy Isten megsegítette.Ám ha a műtét után,vagy közben,de akár előtte elhunyt,akkor az orvos volt felelőtlen,gondatlan,másnapos,vagy éppen hozzá nem értő. Persze,vannak orvosi műhibák,nem tagadom,de néha arra is kell gondolni,hogy a sors ezt osztotta ki. Nem a Jó Isten,mert a Sors a Jóisten felett áll.
namihami
Apaként és nagyapaként nem lehet ehhez mit mondani.
Nem tudok annál nagyobb tragédiát elképzelni, mint amikor szülő (nagyszülő) temet gyereket (unokát).
@cikicakk55: És ateistaként csak annyit tennék hozzá, hogy én nem hiszek Istenben, mert ha lenne, akkor egy (pláne ilyen apró) gyerektől nem venné, vehetné el az életét. Ez nem rendeltetés, ez egyszerű gonoszság a részéről.
cikicakk55
@namihami: Természetesen jogodban áll ateistának lenni. Én azért nem vagyok az,mert nem tudom,hogy van-e Isten? Lehet,hogy tényleg van egy nagy hatalom ami ítélkezik a földön élő emberek felett,és Ők elnevezték Istennek. Tudod pont a szakmámból kifolyólag jöttem rá,mi is a vallás! Egy placebo. Nálunk nagyon sok féle placebo volt az osztályon.Színben,méretben különbözőek. Nagyon sok betegünk volt,akik csak a gyógyszerekben bíztak.nekik adtunk álmatlanság,komoly fájdalmak,egyéb olyan tünetek ellen placebot,amiről tudtuk,hogy nem léteznek,csak ők erősen hiszik azt.Érdekes,hogy a teljesen ártalmatlan gyógyszer milyen csodákat tett.Az addig álmatlanul fetrengő jól aludt.A fájdalomtól jajgatónak minden fájdalma el múlt, az ideges megnyugodott,aki úgy érezte,megfullad,annak el múlt a fulladás érzése. Természetesen ne arra gondolj,hogy minden kivizsgálás nélkül,csak placebókkal gyógyítottunk.Mindenkiről tudtuk mi a problémája.Aki szív problémáról,fulladásról panaszkodott,azt természetesen ellenőriztük,hogy mennyire jogos,nincs-e tényleg valami gond.Főleg az új betegeknél volt erre szükség,hisz őket még nem ismertük ki,lehettek rejtett problémáik. Csak akkor adtunk nekik placebót,ha tudtuk,hogy a tüneteik lelki eredetűek. Ilyen a vallás is.Elhiszik,hogy van isten és minden ami siker,Istennek tulajdonítanak.Minél több sikert érnek el,minél több úgy mond csoda történik az életükben,annál jobban hiszik,hogy Isten létezik. Ez egy nagyon jó dolog,hisz mint írtam is életeket menthet meg.Az a papok hibája,hogy hazudnak a hívőknek,mert Isten sem tud gyógyíthatatlan embert megmenteni. Terror támadást,repülőgép,autó,vonat szerencsétlenséget sem tud megelőzni.
namihami
@cikicakk55: Biztosan nagyon jó mankó a hit annak, aki arra akar támaszkodni. Én, mivel nem hiszek benne, nem is tudok vagy akarok arra támaszkodni az életben.
Bizonyára sok olyan helyzet van az életben, amit egy hívő sokkal könnyebben vészel át. De ehhez hívőnek kell lenni.
De azt, hogy egy gyerek, pláne kisgyerek elvesztését bármilyen hit képes legyen enyhíteni, hát én azt nem hiszem. Nagyon mélyen vallásosnak, vakbuzgó hívőnek kell ahhoz lenni, hogy egy ""Az Úr adta, az Úr elvette"" szöveg képes legyen egy családtag, főleg ilyen csepp kis lény elvesztése felett érzett fájdalmon. Ezt én már nem is hitnek nevezném, inkább vallási révületnek.
JAJMÁR
R.I.P.
Az ember halandó. A gyerekhalál mindig a legszörnyűbb, Már én is úgy látom, hogy rengeteg a daganatos betegség, egyre több, és több. Meg a járványok, a háborúk. Hogy mindezért Isten lenne a felelős?
Persze csak akkor, ha van, mert ha nincs, akkor felelős sincs, és akkor elfogadható?

De az ember csak ember. Sokat tud már, nagyon sokat. De még mindig nem tudja biztosan, hogy ő miért van, mi az értelme és a célja az ő életének? és nem tudja biztosan, hogy van-e Isten aki őt valamilyen céllal megteremtette. Mert ha így lenne, akkor mindennek értelme lenne és folytatása.
De ha nincs, akkor mi értelme megszületni és meghalni? Minek vesződni törvények betartásával, másokhoz alkalmazkodással... fel lehet rúgni akkor minden szabályt. 10 parancsolat, meg törvények? Semmi értelme, ha a vége a teljes elmúlás, és senki nem kéri számon hogyan éltünk.
A vallás reményt ad, hogy a földi élettel az élet nem ér véget, ez csak egy próbatétel, egy útszakasz. Ezt nem képes megérteni egy ateista. Nehéz is, de tagadni is.
Sok problémát okoz az "ateizmus", hiszen az emberbe a hit genetikailag kódolt. Ha ezt a "gyökeret" levágják, jóval sebezhetőbbé válik az egyén.
(Vajon ki "rakta össze" az ember génkészletét, a természet, a sors? vagy Isten?)
Hát szerintem ez örök talány marad az emberi létben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.