Be kell tartani a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszüntetésére kidolgozott menetrendet, és a kilépés utáni időkre szoros és konstruktív kapcsolatokat kell kiépíteni az EU és a közösségből távozó ország között – mondta Angela Merkel német kancellár Theresa May brit miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után pénteken Berlinben.

Merkel: be kell tartani a Brexit-menetrendet
Fotó: Pixabay

A két kormányfő közös tájékoztatóján Angela Merkel kiemelte, hogy

meg kell találni a "méltányos egyensúlyt" a huszonhetek és Nagy-Britannia viszonyrendszerében.

Így gondoskodni kell arról, hogy Nagy-Britannia a lehető legszorosabb kapcsolatban maradjon az EU-val, de a brit lakosság kívánságának megfelelően legyenek hangsúlyos különbségek a tagsági jogviszonyhoz képest.

Hozzátette:

nem érzi úgy, hogy London megpróbálná "kimazsolázni" és átmenteni a Brexit-utáni időkre az uniós tagság előnyeit.

Theresa May elmondta, hogy London "különleges szabadságjogokat", más EU-n kívüli országokhoz képest szabadabb hozzáférést kíván szerezni az EU piacain, és cserébe olyan feltételeket kínál, amely a Nagy-Britanniában tevékenykedő EU-s cégeknek is előnyös.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hm,... Mutter Merkel, eddig ugy ereztem, hogy Te szuper csaj vagy... De most ugy nez ki, hogy nem tudod, mit csinal ANglia. Te azt mondod, hogy nem nez ki ugy, hogy az angolok ki akarnak mazsolazni az elonyoket az unios engedmenyekbol, - may asszony meg eppen KIMONDJA, hogy az elonyoket szeretne megtartani.
Vagy nem egy kottat olvastok ebben a versenymuben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.