A Kensington palota hétfő délután jelentette be, hogy Vilmos herceg felesége világra hozta a harmadik gyermeküket – egy egészséges kisfiúnak adott életet.

Megjött a királyi baba: megszületett Katalin hercegné gyermeke

Megszületett a harmadik gyermek

Ma 11 órakor született meg a baba, 3,8 kilóval. Az édesanya és kisfia is jól vannak, Vilmos herceg mellette volt a pici születésénél.

A gyermek nevét még nem jelentették be.

Az újszülött a házaspár harmadik gyermeke, és az ötödik a brit trónutódlási sorban, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos, valamint bátyja, a 2013. július 22-én született György herceg és nővére, a május 2-án harmadik születésnapját ünneplő Charlotte hercegnő után. Vilmos és Katalin hétfőn világra jött fia így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

A Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája hétfő délután közölte, hogy a gyermek 8 font és 7 uncia – hozzávetőleg 3827 gramm – súllyal jött a világra brit idő szerint délelőtt 11:01 órakor, vagyis közép-európai idő szerint 12:01 órakor. A bejelentés szerint Katalin és gyermeke jól van. Vilmos herceg jelen volt, amikor a kisfiú megszületett.

A palota a hírt csaknem kétórás késleltetéssel közölte, mert a protokoll alapján először a 92 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt értesítették. Vilmos és Katalin harmadik gyermeke a királynő hatodik dédunokája.

Katalin hercegnőt hétfő reggel nem sokkal 6 óra előtt vitte be férje autóval az észak-londoni Paddington városrész St. Mary's nevű kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikájára.

(MTI, BBC)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Fantasztikus! Született egy gyerek. Sokkal nagyobb hír, minthogy kiléptek az EU-ból.
Ja és Meghan Markle milyen ruhában fogadta a hírt?
csipetke
Helyesek,láthatóan boldogok.Gratulálok nekik!
verőce21
Menetrend szerint érkezett, csarnok harmadikra! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.