Bozóttűz miatt emberek ezreit menekítették ki az egyesült államokbeli Los Angeles környékén szombat délután – közölték a helyi hatóságok.

Bozóttűz miatt kellett menekülni Los Angelesben

A nagyváros központjától 98 kilométerre délkeletre fekvő Laguna Beach település Wood Canyon negyedében az Aliso évre keresztelt tűzvész 0,8 négyzetkilométernyi területen égette fel a növényzetet. Kezdetben a mintegy negyed akkora területen keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Tony Bommario, Orange County összevont város-megye tűzoltó hatóságának vezetője elmondta, hogy nehéz feladatuk van az állandóan változó szélirány miatt, ami újabb tűzfészkeket hoz létre.

A hatóság Twitterre feltett közleménye szerint a munkálatokban 275 tűzoltó, négy helikopter és két repülőgép vesz részt. Mintegy kétezer háztartás lakóit szólították fel evakuálásra. Senki sem sérült meg, illetve épületekben egyelőre nem keletkeztek károk.

Az újabb tűzeset előtt nem sokkal közölték a hatóságok, hogy fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia történetének legnagyobb, Thomas nevű erdő- és bozóttüzét.

(MTI)

Fotó: pexels.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
A körülöttünk lévő összes zártkert is bozóttal teli-szepezdi domb is hasolóképpen fog égni-ráadásul még meggyújtani sem kell,mert az alárejtett szemét öngyulladásától kell tartani-teli hordták,szeméttel benne millió törött üvegcseréppel és ha telibe süti a nap hát a helyi polgármesterek biztos nem mentenek meg minket a füstmérgezéstől-a lánglovagoknak nem hogy tűzcsap,de még egy járható út sincs se távol se közel a kővágói -faluerdő szélen!Az egyetlen ösvényt is lekerítik az egy dülővel lejebb lakó telhetetlen már Ausztriában lakó magyarok,mondván aki föl akar jutni a hegyre menjen gyalog,így aztán a szűk úttorkolatban még a permetező vizet se vállalja senki hogy felhozza a hegyre.Nincs se tűz-se életvédelem itt.AZ ENYÉSZETÉ LESZ ITT IS HAMAROSAN MINDEN ÉS MINDENKI.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.