Donald Trump amerikai elnök a konzervatívok és republikánusok elhallgattatásával vádolt meg szerdán amerikai technológiai óriáscégeket, mint a Facebook, a Google-t tulajdonló Alphabet és a Twitter.

Az amerikai államfő a Fehér Házban újságíróknak azt mondta: szerinte nagyon komoly problémáról van szó, mert a Facebook, az Alphabet és a Twitter valójában megpróbálja elhallgattatni az Egyesült Államok lakosságának nagyon nagy részét, akik viszont ezt nem akarják.

Ez nem helyes. Ez nem tisztességes. Lehet nem is legális, de majd meglátjuk. Csak tisztességet akarunk

– mondta Trump.

Trump szerint a Facebook elhallgattatja a konzervatívokat

A 2016-os elnökválasztási folyamatba történt feltételezett, Oroszországnak tulajdonított beavatkozás nyomán a szóban forgó vállalatok, főként a Facebook, ígéretet tettek arra, hogy gátat szabnak az álhírek terjedésének. Elemzők és megfigyelők szerint Trump elnöki győzelméhez nagyban hozzájárult a vagy

orosz állami megrendelésre, vagy haszonszerzés céljából készített, a valóságtól elrugaszkodott vagy a hírek terjedése a népszerű közösségi oldalakon.

Trump azonban a vele szemben már a választási kampány idején is kritikus médiát tartja az álhírek gyártóinak, gyakorlatilag már nem is válaszol például a CNN riportereinek kérdéseire sajtótájékoztatóin.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.