A zöld nem csak ötven, de legalább több száz árnyalata és a türkiz színű folyó láttán a paradicsomban érezzük magunkat. Szlovénia kis ország, de egészen különleges adottságokkal bír. Négy nagy európai földrajzi régió találkozik itt: az Alpok, a Dinári-hegység, a Kárpát-medence és a Meditteránum. A szlovénok az elsők voltak, akik kiváltak Jugoszláviából, és független államot alapítottak még a háborús konfliktus alatt 1991-ben, és első volt jugoszláv tagállamként bevezették az eurót.

Forrás: roadster.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat ez tenyleg ugy nez ki, mint egy ujzelandi taj...:o)))) A West Coast (Nyugati Part) viszont itt, Uj-Zelandon pont ugy nez ki, mint a tiroli Alpok. Pontosan az a kep, mint amit Tirolban lathattam... Azert tul nagy variacio nincs a Foldon ...:o))))
Commenter
@karma1: azért jól beelőztek bennünket a szlovénok (is). Euró itt sose lesz...Szlovénia túl messze van, hogy Új Zélandról már ne is beszéljek. Nyugalmat áraszt mindkét ország. Na, az itt nincs...
karma1
@Commenter: Hat ezt a nyugalmat, stresszmentesseget egesz Europaban sem talalod meg, ez igaz. Sajnos...:o(((
Commenter
@karma1: talán a skandinávok, az immár nem rokon finnek, és a hollandok azok akiknek megadatott hasonló nyugalom...
karma1
@Commenter: Valoban. 2015-ben voltunk a finn es sved baratainknal is, es hat ott is az a legnagyobb "problema", hogy biztonsagosan tudjak felallitani a majusfat, es jo ido legyen Uppsalaban a diplomaosztasra... Pedig tele vannak menekultekkel - megis mindenki megtalalja a neki valo munkat es a helyet a tarsadalomban.
Commenter
@karma1: ez így van. Talán a legnagyobb politikai botrányt tavaly mi kavartuk a svédeknél többek között a szarvasröptetéssel. Azt sem mi, sem ők nem fogják elfelejteni. Csak nehogy a vadászati világkiállításra is a svédektől szerezzünk be rénszarvasokat orvvadászattal.
Amúgy csodálom a nyugalmat, derűt és optimizmust ami árad a skandinávokból, nem véletlenül nagyon magas ezekben az országokban az átlagéletkor. Ez a társadalmi jólét és jól-lét, ezt nem tudom jobban megfogalmazni. Nekünk ez nagyon sokára fog csak sikerülni, ha valaha is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.