A hétfő este megkötött tűzszünet ellenére a palesztinok mintegy harminc rakétát lőttek ki keddre virradóra a Gázai övezetből Izraeli déli részére, az izraeli hadsereg pedig válaszul 15 katonai célpontra mért légicsapást a palesztin területen – közölte kedd reggel az izraeli hadsereg sajtószolgálata.

Éjjel folytatódott a rakétapárbaj a Gázai övezetnél

Izraeli rendőrök abban a lakóházban, amelybe a Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be a Tel-Aviv melletti Mismeret mezőgazdasági telepen 2019. március 25-én. A támadásban hat ember megsebesült, köztük egy csecsemő.

A Vaskupola légvédelmi rendszer néhány, a helyi idő szerint a 22 órakor kötött tűzszünet után kilőtt rakétát megsemmisített, a többi pedig lakatlan területen csapódott be. Az izraeli hadsereg szerint a megsemmisített célpontok között katonai táborok is voltak.

Az izraeli hadsereg szerint a Hamász felelős minden támadásért, amely az övezetből érkezik.

Az izraeli hadsereg teljes elszántsággal megvédi az izraeli polgári lakosságot, felkészült mindenfajta eshetőségre, és szükség esetén fokozni fogja műveleit

- áll a hadsereg tájékoztatójában.

Az előzményekhez tartozik, hogy hétfőn hajnalban a Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be egy lakóházba Tel-Aviv közelében, a támadásban hét ember megsebesült, köztük három gyerek. Válaszul az izraeli légierő az esti órákban ellencsapásokat indított a Hamász célpontjai elleni, célba vette a szervezet politikai vezetőjének, Iszmáil Haníjének az irodáját is. A palesztin terrorszervezet erre rakétazáport zúdított a környező izraeli településekre és a Negev sivatag távolabbi területeire is.

(MTI/Index)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Abir Szultan

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.