Robbanás történt egy koppenhágai rendőrőrsön szombatra virradóra, de senkinek sem esett baja. Négy nap leforgása alatt ez a második robbanás a dán fővárosban.

A koppenhágai rendőrség a Twitteren tájékoztatott az incidensről, amely a dán főváros Norrebro nevű kerületében történt.

Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány újságíróknak azt mondta, bár nyilvánvalóan szándékosságról van szó, semmi nem utal terrorcselekményre.

A dán rendőrség Twitteren a lehetséges tanúkat arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek, hozzátéve, hogy elsősorban egy feketeruhás, fehér cipős embert keresnek, aki a robbanás pillanatában futott el a helyszínről. A mikroblogra a rendőrség feltette az illető képét is.

Kedd éjjel a koppenhágai adóhivatalnál történt robbantás, amelyet a rendőrség támadásnak minősített. Az ügyben megszólalt Mette Frederiksen dán miniszterelnök is, aki sajtótájékoztatón azt mondta, az ilyen esetek rombolják az emberek biztonságérzetét, ezért a nyomozás kiemelt fontosságú.

A nagyjából 5,7 millió lakosú Dániában ritkák az erőszakos cselekmények és támadások.

Címlapkép: Twitter / RT

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A muszlimok a saját kultúrájukat akarják a befogadó ország kultúrájává és törvényeivé tenni.
lásd. Pl.: Dánia
verőce21
Koppenhágában hét pöcegödör muszlim gettó van már!
nyelvtudás híján, munkanélküliség, bűnözés, drogárusítás, szemetes utcák...jobban hasonlítanak az arab utcákhoz.
verőce21
Svédország, Malmö ~170 nyelv a városban…, rengeteg fegyvert exportált, ennek eredménye a menekültek…
cikicakk55
Szerintem ez a két robbantás nem terror cselekmény volt.Legalább is nem a migránsok műve. Ők nem hajnalban robbantanak egy olyan épületet,amelyikben tudják,hogy nincs senki. A migránsok ha már robbantanak arra hajtanak,hogy minél több hitetlent magukkal vigyenek a sírba. Ez egy megbuggyant ember lehet,aki haragszik a rendőrségre és az adóhivatalra.
verőce21
Dániában robbantgatások, Norvégiában lövöldözések. A finnek ehhez mit szólnak és persze az EU? Na Ja. Mo-n tombol a diktatúra, nincs jogállamiság, demokrácia, kínozzák, éheztetik a szerencsétlen ”menekülteket” a tranzitzónában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.