Hszi Csin-ping a tervek szerint tavasszal Japánba látogat.

Nem lesz javulás a kétoldalú kapcsolatokban a Kelet-kínai-tenger stabilitása nélkül

– közölte a japán külügyminisztérium tájékoztatása szerint Abe Sindzó japán kormányfő szerdán Csengtuban kínai kollégájával, Li Ko-csianggal.

A két kormányfő a Dél-Koreával tartott háromoldalú csúcstalálkozó szünetében tárgyalt egymással a délnyugat-kínai városban.

Abe felszólította Lit, hogy haladéktalanul oldják fel a japán élelmiszerekre kirótt importkorlátozásokat

– közölte a japán külügyminisztérium.

Li a közlemény szerint kijelentette, hogy megragadták ezt az alkalmat a kínai-japán kapcsolatok javítására. Hozzátette, hogy

azok ismét a rendes úton haladnak.

Hszi Csin-ping kínai elnök a tervek szerint tavasszal Japánba látogat.

Kedden a kínai külügyminiszter felszólította az Egyesült Államokat, hogy azonnal intézkedjen az Észak-Koreával tartott tavalyi szingapúri csúcstalálkozón elért eredmények megvalósítása érdekében.

Arra ösztönözzük a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot és az Egyesült Államokat, hogy dolgozzanak ki megvalósítható útitervet az állandó béke megteremtése és a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése érdekében

– mondta Vang Ji a Zsenmin Zsipaónak, a kommunista párt lapjának.

Észak-Korea decemberben figyelmeztette Washingtont: elképzelhető, hogy karácsonyi ajándékot ad az Egyesült Államoknak, miután a phenjani vezető, Kim Dzsong Un az év végéig adott határidőt az atomprogramjával kapcsolatos új tárgyalási engedmények felajánlására.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.