Valószínűleg a meleg Jézus miatt támadtak a brazil komikusok székhelyét.

Jézus első megkísértése – ezt a címet kapta egy brazil film. A cím azonban a megtévesztő lehet: Jézust nem Mária Magdolna, hanem egy Orlando nevű férfi kísérti meg.

Jézus annyira nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy nem is hezitál sokat: újdonsült párját be is mutatja családjának. Ez a Jézus első megkísértésének alaphelyzete, amit a brazil komikusokat magába tömörítő Porta dos Fundos nevű csoport készített és amit a Netflix mutatott be.

A meleg Jézust kiparodizáló film azonban annyira nem nyerte el egyesek tetszését, hogy

szenteste a Porta dos Fundos Rio de Janeiro-i központjára Molotov-koktélt is dobtak. A csoport szerint a lángokat a biztonsági őrnek sikerült megfékeznie, és az incidens során senki nem sérült meg.

A támadók ugyan nem hagytak semmiféle konkrét utalást arra, hogy tettüket a film miatti felháborodásból követték volna el, azonban nehéz elképzelni bármi más indokot.

A film széles felháborodást keltett, konzervatív vallási csoportok azzal fenyegetik mind a Porta dos Fundost, mind a Netflixet, hogy beperlik őket a keresztényeket sértő tartalom miatt.

A Porta dos Fundos is a filmüknek tulajdonítja a Molotov-koktélos támadást. Mint közleményükben írják: még egységesebben, erősebben, még inkább megihletetten és magabiztosan fognak továbblépni annak érdekében, hogy az ország túlélje a gyűlöletnek ezt a viharát, remélve, hogy a szólásszabadság mellett a szeretetnek is lesz helye.

Címlapkép: YouTube/Marios Kotsos

(reuters.com, azonnali.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Biztos érdekes film lehet. Vajon az M1 vagy a Tv2 mikor tűzi műsorára?
Csak ne egy napon a Jézus utolsó megkísértésével. Úgy már sok lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.