Több helyszínen razziázott, és több embert, sajtóhírek szerint bírókat is őrizetbe vett szerdán a szlovák rendőrség különleges alakulatának (NAKA) Köd nevű csoportja, amely a több súlyos bűncselekménnyel – köztük a két évvel ezelőtti újságíró-gyilkosság megrendelésével – vádolt Marián Kocner egyik bűnügyében vizsgálódik.

A Vihar fedőnevű akció részleteiről a szlovák rendőrség többet nem közölt, arra hivatkozva, hogy az ügy még vizsgálati szakaszban van. Szlovák sajtóértesülések szerint azonban az őrizetbe vett emberek között legalább négy bíró van, akiknek egyike az igazságügyi tárca egyik volt államtitkára, Monika Jankovská.

Sajtóinformációk szerint Jankovská a nagyvállalkozó Kocner egyik peres ügyével – egy állítólag rendkívül nagy összegű váltóhamisítással – összefüggésben váltott üzeneteket. Az őrizetbe vételeket végrehajtó rendőrségi csoport az úgynevezett Threema-ügyet vizsgálja, amelynek központi szála, hogy Kocner állítólag több közszereplővel, köztük bírókkal is kapcsolatot tartott a Threema nevű, kódolt üzenetváltást lehetővé tévő alkalmazáson keresztül.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok