Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus – olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében.

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A dokumentum szerint nincs bizonyíték arra, hogy az új koronavírus évszakhoz kötött. Ezt megerősíti az is, hogy a vírus terjedése gyors volt, olyan trópusi éghajlattal rendelkező országban, mint Szingapúr vagy az ugyancsak hasonló klímájú kínai régióban.

"A járványt korlátozó intézkedések végrehajtása még fontosabb, mint valaha, számolva azzal, hogy az új koronavírus valószínűleg nem tűnik el a nyári időszakban"

- írja a jelentés.

Felhívja továbbá a figyelmet, amennyiben a vírust nem korlátozzák hatékony rendelkezésekkel, a jelenlegi becslések szerint az európai országok mintegy fele március végéig eléri 100 ezer lakosra jutó száz eseti arányt. A többi ország ezt a szintet április közepére éri el.

A jelentés hozzáteszi azt is, hogy több európai országban a laboratóriumi eszközök fogytával, kevesebb teszt elvégzésre kerül sor, így a klinikailag igazolt esetek száma is kevesebb lesz. Ez azonban nem jelenti, hogy a valóságban kevesebb lesz a megbetegedés.

A legfrissebb adatok szerint 204 930 fertőzöttet és 11 810 haláleset tartanak számon összesen az EU-ban, az Egyesült Királyságban, illetve Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Az szinte egészen biztos, hogy ha elmúlik egyszer ez a vírusjárvány, egészen más világ kezdődik. Az emberek felelőssége, megértése, egymásra utaltsága egészen új megközelítéseket fog kapni.
Új szolgáltatási és ellátási ágazatok születnek, illetve erősödnek meg, stb.
Pálinkás Pál
@verőce21: remélhetőleg itthon orbánmentes világ...
verőce21
@Pálinkás Pál: Orbán köszöni jól elvan ME-ként, még vagy évtizedig - számításaim és reményeim szerint.

Én inkább arra gondolok, új szolgáltatási ágazatok fognak elterjedni, ill. megerősödni, az oktatás szállítás, házhozszállítás, áruházi szolgáltatások terén. Nagy jövőt jósolok a pénzügyi szolgáltatások új dimenzióban való elterjedésének is...
Pálinkás Pál
@verőce21: hát csak reménykedj...szerintem meg lecseng ez a vírusmizéria,és borítékolva a bukása,már csak vergődik!!!
36
@verőce21: Igen. Ez pont olyan helyzet, mint a háború. Akár meleg, akár hideg. Hirtelen mindenre kerül pénz arra amivel megnyerhető. Az emberek magukba szállásának pedig, remélem hogy szintén elősegítője.
verőce21
@36: A vírusjárvány elmúlásával mindenképpen egy jobb, felelősségteljesebb, barátságosabb világ fog következni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok