Még mindig hétszáz felett van Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban naponta elhunytak száma, amely a járvány helyi megjelenése óta elérte a 14 681-t – közölte péntek esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Nem akar csökkenni a járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban

A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt elenyésző mértékben csökkent az elmúlt napi 2477-hez képest 2339-re.

Az elmúlt egy nap a járvány következtében elhunytak száma 766 volt, a megelőző 760-hoz képest.

Ezt megelőzően szerdán 727, kedden pedig 837 beteg halt meg.

Emelkedett a naponta végzett vírustesztek száma: március 13-án naponta tízezret, most már mintegy napi negyvenezret végeznek, jelentős többségüket Lombardia és Veneto tartományban.

A márciusban bevezetett szigorú óvintézkedések, amelyeket a kormány egyenlőre április 13-ig hosszabbított meg, akár május közepéig is eltarthatnak – hangoztatta a polgári védelem vezetője.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Azt hiszem kezdjük megérteni, hogy rettentő sok egyedi faktora is van országonként eltérő módon a terjedési modelleknek.
Ez nem minősítés, csak megállapítás, hogy az olaszok rettentő szétszort és fegyelmezetlen nép egy vírus helyzet szempontjából. Ha beszél akkor percekig...miközben terjed a vírus. Miközben "annyit kérdezett az ember" hogy merre talál valamit. Ha otthon kell maradni, akkor nagyon hiányzik a szerelme és majdnem belehal...:) Sajnos ezer kifogás és így terjed a vírus. azt gondolom, hogy ilyen több száz éves társadalmi normákat nem fognak tudni leküzdeni. szerintem náluk ezekből van a legtöbb új eset...
Zsopiale
Az elég érdekes lenne hogy van X halálos áldozata egy járványnak, majd elkezd csökkenni a számuk... leülhetsz firkász, matek karó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.