Az Egyesült Államokban két hónap óta a legtöbb új koronavírus-fertőzöttet regisztrálták a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerdai adatai szerint.

Az Egyesült Államokban rekordmértékben nőtt a fertőzöttek száma

Egyedül a szerdai napon 38 672 új fertőzést diagnosztizáltak. Az Egyesült Államokban így már több mint 2,3 millió a regisztrált esetek száma, és több mint 121 ezer ember halt meg a vírus okozta Covid-19 nevű betegségben.

Csaknem valamennyi államban emelkedett az új fertőzéses esetek száma. A legtöbb fertőzöttet Kaliforniában, Texasban és Floridában azonosították. A nyugati parti Kaliforniában szerdán 7149 új esetet regisztráltak, a déli Texasban 5551-et, a délkeleti Floridában pedig 5511-et. Jelentősen nőtt a betegek száma Arizonában, Georgiában és Észak-Karolinában is.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó újságíróknak nyilatkozva nem zárta ki, hogy a fertőzések szaporodásához a gazdasági élet újraindítása mellett az elmúlt napok tüntetéssorozata is hozzájárulhatott.

Greg Abbott texasi kormányzó bejelentette, hogy csütörtöktől minden texasi négy sebészi maszkot kaphat ingyenesen a szűrőállomásokon.

Ron DeSantis, Florida kormányzója szerint az állam hosszú időre szóló lezárása után elsősorban a fiatal korosztályok viselkedtek óvatlanul, nem viselve szájmaszkokat és figyelmen kívül hagyva a javasolt társadalmi távolságtartás szabályait.

New York államban, Connecticutban és New Jersey-ben bejelentették, hogy csütörtöktől kötelezően 14 napos karanténba kell vonulniuk mindazoknak, akik olyan tagállamokból érkeznek, ahol ismét erősödik a járvány.

Sajtókonferenciáján Andrew Cuomo, New York állam kormányzója közölte, hogy a szabálysértőket komoly pénzbüntetéssel szankcionálják majd.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.