Esélye sem volt a menekülésre.

"Hallottunk egy hangos sikolyt" – Borzasztó részletek derültek ki a sziklaomlásról, amiben egy magyar nő is meghalt – VIDEÓ

Szinte esélyük sem volt a menekülésre azoknak a turistáknak, akikre kövek zúdultak szerdán az ausztriai Medve-szurdokban. Az a magyar nő, aki életét vesztette a sziklaomlásban, a férjével indult a völgybe.

Meghalt egy ötvenéves magyar nő szerdán az ausztriai Medve-szurdokban, amikor szikladarabok zuhantak az éppen ott túrázókra. A leomló kövek leszakították a falépcsőt, amin a turisták álltak – a magyar nő a mélybe zuhant és szörnyethalt. A nő a férjével indult túrázni, ő az RTL Klub információi szerint jól van. A másik áldozat egy 21 éves osztrák nő.

"Hallottunk egy hangos sikolyt, ahogy mentünk fel a lépcsőn. Felnéztem, olyan sok kő volt, és nagyok voltak! Ösztönösen a falhoz szorítottam magam, ahogy csak tudtam. A fülem is lehorzsolódott, aztán a vállamra estem"

- mesélte az egyik túrázó, aki könnyebb sérüléssel megúszta a sziklaomlást.

A sérülteket egy helikopterrel vitték egy közeli kórházba, de a mentés nem volt könnyű, a szurdokot ugyanis csak gyalog lehet megközelíteni. A hegyimentőknek egy meredek sziklafalon kellett leereszkedniük, hogy elérjék a baleset helyszínét. A magyar nő holttestét a vízből emelték ki.

A Medve szurdok, ami az egyik legnépszerűbb osztrák kirándulóhely, csak néhány hete nyitották meg újra, előtte karbantartási munkákat végeztek. A kiépített út nagyon szűk, néhol csak egyetlen ember fér el a keskeny pallókon. Az RTL Klub riportjában megszólalt egy, a szurdokot jól ismerő túravezető is, aki szerint pont az említettek miatt a menekülés is szinte lehetetlen ezen a helyen.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, mi történt, a völgyet lezárták.

Az RTL Klub riportját itt tudja visszanézni:

Forrás: RTL/Blikk

Kép: RTL

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.