Negyedik napja tart az uniós pénzügyekkel kapcsolatos EU-csúcs, ahol ismét új számok kerültek a tagállami vezetők elé. A jogállamisági vita hátra van.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
A magyar parlament négy ügyben “megkötötte” Orbán kezét, mondván ezeket el kell érnie az alkuban. Nézzük:
1. “A szegények nem kaphatnak kevesebbet a gazdagoknál”. NEM TELJESÜLT. . A költségvetésből a tervekhez képest 10 tagállam kapott plusz pénzt (közte pl. a lengyelek, csehek és bolgárok), Orbán egyetlen plusz fityinget sem ért el Magyarországnak.
2. A Orbánék által gyűlölt “ politizáló civil szervetek nem kaphatnak uniós pénzt”. NEM TELJESÜLT. A végleges, elfogadott dokumentum nem törölte az ilyen támogatásokat.
3. “Nem lehet az uniós pénzek lehívását jogállami feltételekhez kötni”. NEM TELJESÜLT. A határozat 22 és 23-as pontja kimondja, hogy tiszteletben kell tartani a jogállami alapelveket (és az uniós alapszerződésében foglalt alapelveket is).
4. “Le kell állítani 7-es cikkely szerinti eljárást a magyar kormány ellen még az uniós költségvetés elfogadása előtt” NEM TELJESÜLT. Ilyenről szó sincs az elfogadott szövegben . A 7-es cikkely szerinti eljárás tovább folyik.Orbánnak meg kellett szavaznia egy olyan döntést, amelyben egyetlen feltétele, igénye sem teljesült. El kellett fogadnia egy olyan költségvetést, amely kb. 40%-kal kevesebb támogatást jelent Magyarországnak . Ennyi Orbán befolyása. Nulla. Csak a szája nagy. Ahogy a holland miniszterelnök utalt rá: Orbán csak háttérzaj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.