Sajnos szó sincs arról, hogy a meleg nyári idő önmagában visszaszorítaná az új koronavírus terjedését – ezt tudják már jól a sivatagos, illetve szubtrópusi klímájú Arizona és Florida lakói, ahol a járvány szakadatlanul tombol a hőség ellenére.

Magyar orvos Arizonában: most nagyon szar a helyzet – Lassan a legkegyetlenebb döntésekre kényszerülnek a kórházakban

Vajó Zoltán diabetológus az összes kollégájához hasonlóan már szinte csak koronavírusos betegeket lát el, miközben az egészségügyi rendszer tartalékai kimerültek. Pedig tavasszal még úgy tűnt, hogy túlzott volt a riadalom – írja az index.hu.

Na, most nagyon szar a helyzet. Lassan életbe lép az, hogy el kell dönteni, ki kerüljön lélegeztetőgépre, és ki nem, mert nem lesz elég

- írta nekünk Vajó Zoltán. Ő az az Arizonában és Floridában dolgozó belgyógyász, aki annak idején gént fedezett fel a humángenom-projektben, de kutatta az influenzaoltásokat is. Szabadidejében ifi hokisokat edz. De most nincs szabadideje, ahogy az Egyesült Államokban egyetlen egészségügyi dolgozónak sincs.

Most van az, amit áprilisra vártunk. A kórházak tele vannak, a betegek kétharmada koronavírusos. A helyzet kezd kezelhetetlenné válni, mind Arizonában, mind Floridában. Én már nem ingázom a két állam között, ahogy eddig, mert a teljes munkaidőmet leköti az arizonai betegellátás

- mondta Vajó Zoltán az Indexnek.

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/John Locher

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ajaj...Trump ezt nem fogja tudni kezelni...a demokraták szerint ez Trumpnak bukta.
...méghogy nincs elég lélegeztető-gép?
Pálinkás Pál
Azt azért itt is elfelejtik hozzátenni...hogy az elhunytak 85 %-a 65 év feletti...a fiatalabbak meg súlyos akut betegségekben szenvedtek...csak a teljesség kedvéért!!!
kokopelli
@jesz: ...a túristák által leglátogatottabb állama a USA-nak!...és a világ minden tájáról! Az őslakók a túristákból
élnek,ergo nem nagyon van választásuk...! (:-()
LauraEM99
Szегetne fоrгó szeгеtettel bеszélgеtni?
А jó úton vagy!
---
www.lovexx.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.