Donald Trump amerikai elnök kedden este rendeletet írt alá, amellyel kiterjesztette egyes érzékenyítő tanfolyamok tilalmát.

A tilalom a hadseregre, a kormánnyal szerződéses viszonyban álló vállalkozásokra és személyekre, valamint a kormányzat anyagi támogatását élvező szervezetekre és személyekre is érvényes.

Szeptember 4-én a Fehér Ház költségvetési hivatala már feljegyzést készített ebben a témában, és kiadta az utasítást, miszerint a kormányhivatalok és kormányzati ügynökségek többé nem használhatnak fel adófizetői dollárokat olyan

Amerika-ellenes propagandát népszerűsítő tanfolyamokra, ahol vitatható faji elméletekről, a fehérek vélelmezett kiváltságairól tartanak előadásokat,

vagy

azt oktatják, hogy az Egyesült Államok önmagában is rasszista vagy ördögi ország.

Trump ezt az utasítást bővítette ki a kedd esti rendelettel. E tanfolyamok jórészén egyébként a sokszínűségre hivatkozva elsősorban azzal foglalkoztak, hogy a fehérbőrű amerikaiaknak bűntudatot kellene érezniük az afroamerikaiak ellen valaha elkövetett bűnökért, a faji megkülönböztetésért.

Szeptember elején a Breitbart News című jobboldali lap közölte elsőként az információt, miszerint ilyen jellegű oktatás folyik több kormányhivatalban, külsős szakértőknek adott megbízásokkal. A Fehér Ház akkor azonnal megosztó és kártékony tevékenységnek minősítette e kurzusokat, amelyek – álláspontja szerint – faji előítéleteteket is táplálnak.

Russell Vought, a költségvetési hivatal elnöke ekkor tiltotta be e kurzusok finanszírozását. A kedden este kiadott elnöki rendelet elutasítja ezeket a megosztó elméleteket, köztük például az is, amely azt próbálja tanítani, hogy

az Egyesült Államok alapvetően rasszista vagy szexista, vagy hogy bárki egyénileg felelősséget viselne a vele azonos nemhez vagy népcsoporthoz tartozók által a múltban elkövetett cselekedetekért.

Trump nekiment az érzékenyítő tanfolyamoknak

A Fehér Ház közleménye hangsúlyozta:

ez a kártékony ideológia óriási megosztottságot okoz, és az emberi természetnek, történelmünknek, alapértékeinknek és nemzetünk világban játszott egyedi szerepének hamis beállításában gyökeredzik.

Leszögezte azt is: kutatások bizonyítják, hogy a bűntudatra összpontosító tréningek csak megerősítik a torzításokat, és csökkentik a kisebbségek lehetőségeit.

Az elnöki rendelet értelmében az amerikai hadsereg kötelékében sehol, senki nem vonható felelősségre azért, ha visszautasítja e nézetek támogatását.

Az amerikaiakat arra kell tanítani, hogy büszkék legyenek ebben a mi nagyszerű országunkban, és ha te ezt nem így gondolod, akkor neked itt semminek nincs értelme

– írta Trump a rendelet kiadása után a Twitteren.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Shikari: @durbincs: Mi a szösz. Már egybekeltetek buzi taknyok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@simmering73: vadházasság, nagyon vad .
Shikari
Magyarországon is ezt kellene!
A jog- és bűnvédő szervezeteket betiltani, vagyonukat lefoglalni. Aktivistáik ellen eljárást indítani és uszításért, bűnpártolásért megmérni őket! A hisztiző és oktatást ellehetetlenítő diákokat pedig kitiltani minden magyar egyetemről! A buzipropagandát azonnal felszámolni, a beteg, magamutogató, provokáló vonulásukat betiltani.
csak úgy....
@Shikari: vad éjszakád lehetett a durbiddal,látom elvette a maradék eszed.
ómió
Hát, ha egyszer nem bírja a sorosista anarchiát...!
durbincs
@csak húgy...: maga szemen vizelte magát ? azt befolyt abba az igencsak csökött agyába ?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. October 28., 06:34
A járvány miatt nem tudják eladni Gesztesi Károly házát
Szórakozás - 2020. October 27., 20:16
Eljegyezték Gwen Stefanit
Szórakozás - 2020. October 27., 17:19
Igazi Bob Dylan relikviák kerültek elő