Donald Trump terveket kért arról, hogy milyen módon lehetne csapást mérni a legfontosabb iráni atomközpontra, de végül meggyőzték a tanácsadói, hogy nem volna jó ötlet egy ilyen támadás.

Az elbukott választás után Trump meg akarta bombázni Iránt

A legfontosabb iráni nukleáris létesítmény, a natanzi atomközpont elleni csapás lehetséges változatainak felvázolását kérte a múlt héten Donald Trump távozó amerikai elnök, de végül elállt ettől a súlyos lépéstől – közölte egy amerikai tisztségviselő.

A Reutersnek nyilatkozó tisztségviselő megerősítette a The New York Times értesülését: a tanácsadói meggyőzték Trumpot arról, hogy ne vágjon bele egy ilyen csapásba, mivel az egy szélesebb konfliktus kockázatát hordozza. Az információt a Fehér Ház nem volt hajlandó kommentálni.

Trump a kéréssel egy nappal azután állt elő, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség egy bizalmas jelentésében megírta: Irán 12-szeresére növelte dúsítotturán-készletét a 2015-ös nemzetközi megállapodásban megengedett mennyiséghez képest. A megállapodásban vállalt kötelezettségeit Irán tavaly júniustól kezdte fokozatosan felmondani, miután az amerikai elnök 2018 májusában egyoldalúan kiléptette országát az atomalkuból.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Aszongya:..." Trump meg akarta bombázni Iránt"... -értem én, hogy a szlengre sokmindent rá lehet fogni, de talán ezt a döbbenetes hírt jobb lenne anyanyelvünk szerint írni...mert így nem az.

Amúgy Trump már csak az otthonában, terepasztalon bombázhat játékvonatokat...
Jozefina
A saját baromsága vezetett ide, hogy irán növelhette az atom készletét!!! Előbb kellett volna gondolkodnia, de arra ma sem képes!!!??
ómió
Szóval, az elcsalt után...! És ez biztos, vagy "csak" ráhazudjuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.