Őrizetbe vett a rendőrség két 16 éves fiút a Moszkvához közeli Ljuberci járásban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy iskola elleni fegyveres támadásra készültek – közölték csütörtökön orosz hírügynökségek.

Az akciót a Szövetség Biztonsági Szolgálat (FSZB) részvételével hajtották végre. A kamaszokat, akik korábban nem kerültek a biztonsági szervek látóterébe, az internetes kommunikációjuk alapján szűrték ki.

Az ügyben vizsgálat indult. A két fiútól két házi készítésű "lőfegyvernek látszó tárgyat", kilenc petárdát, fémlövedékeket, taktikai kesztyűt, fekete palástot, maszkot és egy Natural selection (angolul: természetes kiválasztódás) feliratú pólót foglaltak le.

Legutóbb december 9-én Tukában történt hasonló eset: ott az FSZB egy 18 éves fiataltól egy lefűrészelt csövű vadászfegyvert és iskolák elleni támadásokra vonatkozó anyagokat foglalt le. Krasznojarszkban egy bíróság ugyanezen a napon elrendelte egy őrizetben lévő fiatal pszichiátriai kényszerkezelését.

A Krasznojraszki terület Minuszinszk településéről származó fiút szeptemberben vette őrizetbe az FSZB azzal a gyanúval, hogy egy iskolai tanévnyitó ünnepségen támadásra készült. Az akkori, a készülő pokolgépes támadás helyszínének megnevezését kerülő beszámoló szerint mintegy száz embert szándékozott megölni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Mintha nem lenne minden rendben Putyin országában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.