Ahogy korábban arról mi is írtunk, vasárnap szörnyű tragédia történt Észak-Olaszországban, a lezuhant felvonó kabin 14 ember halálát okozta.

Felvonó-tragédia: Ez mentette meg az 5 éves kisfiú életét
Fotó(illusztráció):MTI/EPA/Christian Brun

Az egyetlen túlélő egy öt éves kisfiú volt, akinek egész családja odaveszett. A vészfékrendszer manipulálása okozta a balesetet.

Jobban van a kisfiú, aki egyedüliként túlélte az olaszországi felvonótragédiát

– írja a Blikk.hu.

A közel négyszáz méteres zuhanást követően még majd nyolcvan métert gurult a kabin, így azokat az utasokat is maga alá temette, akik addig nem repültek ki a kabinból.

A torinói kórház szóvivője, Regina Margherita azt nyilatkozta, hogy klinikai szempontból a fiúnak

továbbra is kritikus az állapota a mellkasi és hasi sérülései, továbbá a törött végtagjai miatt, azonban már beszélhetett a nagynénjével. Az orvosok véleménye szerint Eitan életét valószínűleg édesapja ölelése menthette meg, mivel a saját testével védte a fiút

Mint kiderült a vészféket szándékosan hatástalanították, ugyanis túl sokszor magától működésbe lépett. Bár próbálták, nem tudták megjavítani és sürgette őket a turisták visszatérése.

Az eset kapcsán három embert vettek őrizetbe, az üzemeltető cég tulajdonosát és a felvonó működésének irányítóit. Akár tíz évet is kaphatnak, amiért figyelmen kívül hagyták a biztonságos üzemeltetés szabályait.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: MTI/EPA/Christian Brun

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.