Nagyon úgy néz ki, hogy még nagyon nincs vége a koronavírus-járványnak. Itt az ideje, hogy előkeresse a maszkot.

Dermesztő hírek Amerikából: a delta variáns olyan gyorsan terjed, mint a bárányhimlő

Fotó: pixabay.com

„Nem farkast kiáltunk. Meg kell értenie mindenkinek, hogy a helyzet komoly”

– a Telex szerint így idézte a CNN az amerikai járványügyi hatóság (CDC) vezetőjét azzal a jelentéssel kapcsolatban, amely szerint a koronavírus delta variánsa olyan könnyen terjed, mint a bárányhimlő.

Rochelle Walensky szerint a gyerekeknél és a fiataloknál is ismét indokolt lesz a maszk viselése az oktatási intézményekben.

A vírust az oltottak is terjesztik, éppúgy, mint akik nem kaptak vakcinát a koronavírus ellen.

A CDC szerint egy fertőzött nyolc vagy akár kilenc embernek is átadhatja a vírust.

Az amerikai járványügyi hatóság által megerősített vizsgálatról először a Washington Post írt. Eszerint nagyon aggasztó a delta-variáns fertőzőképessége, ami az eddigiekhez képest új védekezési protokoll kidolgozását követelheti meg.

Walensky csütörtöki, szűk körben adott beszámolója szerint az idősebbekre nagyobb veszélyt jelent a vírus, mint a fiatalabbakra, az oltások ellenére is – bár a súlyos következmények és a halál esélyét így is tizedére, a fertőzését harmadára csökkenti a vakcina.

Ismét felmerülhet a maszk általános viseletének előírása – alig két és fél hónappal azután, hogy május közepén az oltottak számára megszűnt a maszk kötelező viselése.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Az szép. Jöhet a harmadik negyedik tizennyolcadik oltás is ! Semmi haszna ha a vírus nem tűnik el ez mindig így lesz.12 hónapból 3 nyári hónap lesz szabad a többi a vírusról fog szólni!
Pálinkás Pál
a bárányhimlőről..." A betegség könnyen gyógyul: a szervezet képes magától megbirkózni vele, de szövődmények minden tizedik esetben kialakulhatnak, nagyobb eséllyel felnőttkorban. Nevét is innen kapta: a „bárány” előtag szelíd, ártatlan, enyhe betegségre utal."...nos nagyjából ennyit covid-tálibok a riogatásról.. a covidra is mindez igaz...egészséges szervezet észre sem veszi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.