Lettországban ismét vesztegzárat vezettek be csütörtökön a koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt – írja az MTI-re hivatozva a 24.hu.

Lettországban kijárási tilalmat vezettek be a dühöngő járvány miatt

Fotó: pixabay.com

A rigai kabinet szerdán újabb átfogó járványügyi korlátozásokat és éjszakai kijárási tilalmat vezetett be a járvány megfékezésére. A vesztegzár egyelőre november 15-ig lesz hatályban.

Krisjanis Karins miniszterelnök a szerdai kabinetülést követően közölte, hogy az intézkedések célja áttörni a fertőzési láncolatokat és tehermentesíteni a szörnyen túlterhelt egészségügyi ellátórendszert.

A korlátozások keretében csütörtöktől csak az alapvető élelmiszereket árusító üzletek tarthatnak nyitva, a sport-, kulturális-, szabadidős- létesítményeknek és szórakozóhelyeknek be kell zárniuk. A vendéglátóipari egységek csak elvitelre szolgálhatnak fel ételeket. A gyülekezéseket megtiltották. A kijárási tilalom pedig este nyolc órától reggel öt óráig lesz hatályban. A lakosok csak alapos indokkal hagyhatják el lakóhelyüket ez idő alatt. Az iskolák távoktatásra, az alkalmazottak pedig – ahol ez lehetséges – távmunkára állnak át.

Forrás: 24.hu/MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
eddig nem esett le hogy ezek teljesen felesleges intézkedések?..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.