Németországban behúzták a kéziféket az omikron miatt.

Bezártak az éjszakai szórakozóhelyek, zárt kapuk mögött zajlanak a sportesemények, szilveszterkor pedig tilos lesz a gyülekezés. Legfeljebb 10 ember vehet részt családi eseményen vagy egyéb magánrendezvényen, és csak akkor, ha be vannak oltva, vagy igazoltan túljutottak a fertőzésen.

Kemény korlátozásokat vezettek be Németországban, már az oltottakat is korlátozzák

Fotó: JOHN MACDOUGALL / AFP

Az oltatlanokra az a már novemberben bevezetett előírás érvényes, hogy a saját háztartásuk tagjaival és legfeljebb egy további háztartás két tagjával tölthetik együtt az időt. Az éjszakai szórakozóhelyeket határozatlan időre bezárták, a tömegrendezvények elmaradnak, így közönség nélkül tartják a sportversenyeket is.

Szilveszterkor tilos a gyülekezés és a tűzijátékozás közterületen.

Az új korlátozások kiegészítik az eddigieket, amelyek az oltatlanokat sújtották, így például kitiltották őket a közösségi élet zárt térben zajló eseményeiről és a kiskereskedelemből, kivéve az alapellátást biztosító boltokat.

A szövetségi kormány szerint elkerülhetetlen, hogy az omikron elindítsa a járvány újabb, ötödik hullámát, ami a nagyszámú beteg miatt akár a kritikus infrastruktúra – például az egészségügyi ellátórendszer, a rendőrség és az áramszolgáltatás – működését is veszélyeztetheti a kormány és szakértők szerint.

Az omikron elleni védekezés másik fő területe az oltási kampány, mindenekelőtt az új variáns semlegesítését elősegítő emlékeztető oltások beadásának felgyorsítása. Karácsonyra elérte a 30 milliót a beadott emlékeztető oltások száma. A következő cél a 60 millió, amit január végére kell elérni.

Ugyancsak január végére kell 80 százalékra emelni a legalább egy adag oltással rendelkezők arányát. A szövetségi kormány keddi adatai szerint a német lakosság 73,9 százaléka, 61,5 millió ember kapott legalább egy védőoltást. Az oltatlanok 21,7 millióan vannak, ami lakosság 26,1 százaléka.

Forrás: HVG.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hazug csürhe...ennél egy polgárháború is jobb...
Tunes1106
Be vannak fosva a szilveszteri ficki ficki től!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.