Ez a HVG hetilap ajánlója. Nehéz lenne blöffnek nevezni a Vlagyimir Putyin utasítására az ukrán határ mentén hónapok óta zajló csapatösszevonásokat. Mint Fókuszban rovatunk bemutatja, a mozgósítás minden részletében követi a katonai tankönyv vonatkozó fejezetét: „Hogyan készítsünk elő egy inváziót”. Az orosz államfő kihasználja, hogy miközben az Egyesült Államok a belső harcaiba fullad, az EU irányt vesztett, Németország pedig hiába Európa vezető gazdasági hatalma, katonai értelemben törpe, tapasztalatlan kormányát ráadásul bénítja a történelmi múlt és a kancellár pártjának oroszbarátsága (erről a Világ rovatban olvashatnak elemzést).

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
„Si vis pacem, para bellum”

ha nem is a római császárok dumája, de van benne valami

Bár egyesek szerint maga a nagy Julius Caesartól származik, de valójában a latin szerző, Publius Flavius Vegetius Renatus De Re Militari (Kr. u. IV. vagy V. század) című traktátusában található kijelentésből. Bár kétségtelen tény, hogy a gondolat régebbi, lévén pl. Platón Nomoi (Törvények)-ből és a kínai Shi Ji idézetekből is származnak ilyetén felvetések.
A hvg.hu hetilap összefoglalója „Gergely Márton: Fújja a NATO-ját” indul ezzel az idézettel.
A következő idézete már sokkal szerencsésebb: „Ha voksokat akarsz, vívj látszatháborút – ez már a magyar miniszterelnök évtizedes receptje.”
Nos azt kell mondjam, hogy ezzel is az a gond, mint azzal, hogy „Orbán Viktor esetében amúgy sem az számít, amit mond, hanem amit cselekszik.”. Jól hangzik mindkettő, de sem nem az számít, hogy mit tesz, sem nem az, hogy mi egyértelmű róla, csakis az, aminek szánja, vagy aminek szánja láttatni! =))
A dolgot nehezíti, hogy ahogy esetében annyi más: mikor mi? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.