Ügyvédi irodát kért fel a spanyol püspöki konferencia (CEE), hogy vizsgálja ki a gyerekek ellen esetlegesen elkövetett szexuális visszaéléseket a katolikus egyház keretein belül – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Juan José Omella barcelonai érsek, a testület elnöke.

A spanyol katolikus egyház kivizsgáltatja a gyerekek ellen esetlegesen elkövetett szexuális visszaélések gyanúját

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Mint mondta, a püspöki konferencia vállalja az áldozatokkal, a hatóságokkal és a spanyol társadalommal szembeni felelősségét, létrehozva az együttműködés új lehetőségét, amely segít tisztázni a múltban történteket és elkerülni, hogy azok megismétlődjenek a jövőben.

A vizsgálattal a Cremades & Calvo Sotelo ügyvédi irodát bízták meg azzal a céllal, hogy kiegészítsék a kiskorúak elleni esetleges szexuális visszaélések felderítésére irányuló állami vizsgálatot.

Dolores Delgado spanyol főügyész február elején kérette be az ország összes tartományból azokat a jogi eljárásokat, amelyek egyházi intézményekben elkövetett szexuális visszaélések gyanújával indultak. A bíróságok válaszaiból kiderült: jelenleg 68 ilyen ügy van folyamatban a bíróságokon.

A spanyol törvényhozás februárban két javaslatot is eljárásba vett, amely vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Az egyik egy parlamenti bizottságot állítana fel, míg a másik az ombudsmant kérné fel, hogy szakértői bizottság keretében tárja fel az ügyeket. Döntés még nem született a bizottságok felállításáról.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."esetlegesen elkövetett"...

- kérem tegye fel a kezét, akit gyerekkorában egyházi ember molesztált...-senki?...
-naugye, nem molesztált senki gyermeket...
-a vizsgálat lezárva.
jesz
...még mem olvastam olyan hírt, hogy a már felnőtté vált, de gyermekként molesztált ember péppé verte volna egykori zaklatóját...vajon miért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.