Biztonsági gyűrűvel vették körbe az orosz diplomáciai képviselet épületét Rómában, miután Enrico Letta, az olasz baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára tüntetésre szólított fel csütörtökön az aznap Ukrajna ellen indított orosz hadművelet miatt. A milánói Scala "állásfoglalást" kért az operaházban kifütyült Valerij Gergijev karmestertől.

Rómában is tüntetésre szólították fel az embereket az orosz nagykövetség előtt

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Enrico Letta a közösségi oldalán jelentette be, hogy demonstrációra várja a baloldali erőket és szavazóikat Oroszország római nagykövetségénél. A római diplomáciai képviselet a Vatikán szomszédságában található.

Több párt adott pozitív visszajelzést, közöttük az Emma Bonino vezette Europa+, valamint az Azione nevű centrista párt, melyet a PD volt politikusa, Carlo Calenda irányít.

Enrico Letta a közösségi oldalán közölt posztban hangoztatta, hogy a kormánypárt PD nem csak elítéli az Ukrajnában indított orosz katonai műveletet, hanem cselekvésre is készen áll. A PD-főtitkár elemzők szerint Matteo Salvininek, a szintén kormánypárt, de jobboldali Liga vezetőjének üzent: Salvini elítélte a "katonai agressziót", de Letta szerint a nyilatkozatok önmagukban keveset érnek.

Enrico Letta ukrán nyelven üzenetet intézett az olaszországi ukrajnai közösség tagjaihoz, hangoztatva, hogy a baloldali erő "veletek és családjaitokkal van".

Tavalyelőtti adatok szerint Olaszországban több mint 230 ezer ukrán él munkavállalási engedéllyel, a legnagyobb, több mint 55 ezres csoportot Lombardia tartományban alkotják.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok