Walit röviden a világ legjobb mesterlövészének mondják, a távolsági világrekordot egy 3540 méterről leadott halálos lövéssel tartja.

Oroszok ellen harcol a világ legjobb mesterlövésze – 3,5 kilométerről ad le halálos lövést, 40 emberrel tud végezni naponta

Wali egyes hírek szerint megérkezett Ukrajnába, hogy beszálljon az orosz csapatok ellen folytatott honvédő háborúba. A családapa nevét senki sem tudja, de ez nem lehet véletlen. 2009-ben, Kandaharban kapta ezt a becenevet, amikor napi átlagban 40 tálibot lőtt ki az eredetileg a 22. Királyi Ezredben szolgálatot teljesítő kanadai mesterlövész, minden lövése célba ér, és nagyon ritkán van olyan célpont amit nem tud likvidálni.

Pályafutása során már Irakban, Afganisztánban és Szíriában is teljesített küldetést. 

Napokkal ezelőtt titokban lépte át a lengyel–ukrán határt, eleget téve Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívásának, amelyben a külföld segítségét kérte az orosz csapatoktól szorongatott hazája számára.

Három kanadai önkéntes társammal érkeztünk meg Ukrajnába, és elképesztő fogadtatásban volt részünk: az ukránok öleltek, csókoltak, szorongatták a kezünket, amint átléptük a határt. Úgy fogadtak bennünket, mintha régi barátok lennénk.

 – nyilatkozta a cbc.cs hírügynökségnek.

Wali azt nem árulta el, melyik határállomáson át érkezett meg Ukrajnába. „Sokkolt annak a tömegnek a látványa, amely velem szemben igyekezett Ukrajnából Lengyelországba

– mondta, és szerinte a legtermészetesebb dolog, hogy segíteni próbál ennek a szerencsétlen népnek. Azért lövik és bombázzák őket, mert európaiak akarnak lenni, és nem oroszok.

Az elmúlt években már harcolt önkéntesként a kurdok oldalán az Iszlám Állam ellen Észak-Irakban. A kanadai mesterlövész nem az ukrán hadsereg, hanem a területvédelmi csapatok kötelékében fog harcolni. Ezt a 120 ezer fősre tervezett, gyakorlatilag nemzetőrségnek is nevezhető alakulatot most toborozzák Ukrajnában.

Forrás: Nexta/Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Oroszok ellen harcol, miközben egyetlen ember(?) tehet az őrületes pusztításról, emberáldozatokról. Pont ezt az egyet kellene becélozni (már nagyon megérett rá, hogy gátat tegyenek elé!) és szinte biztos, hogy vége lenne a háborúnak!
jesz
@Aki Én: hát ez az...addig bármi előfordulhat.
Rockxy
emelkedik a szinvonal.
egy gyilkost ünnepel a média.
ha jól megfizetik, kinyírja putint is, meg bident is.
és kész.
Gazella
@Shikari: Elég nehezen :D Őt meg sem találod a dzsungel (téglák) közepében :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.