Az ukrán katonák és önkéntesek az Azovsztal gyárában húzódtak meg, az oroszok megadásra szólították fel őket, ha viszont ez nem következik be, akkor akár termobarikus bombákat is bevethetnek ellenük. Zelenszkij ukrán elnök szerint ha ez megtörténik, az minden tárgyalást ellehetetlenít. Közben zajlik az orosz erők átcsoportosítása Kelet-Ukrajnába.

Végső ultimátumot kaptak Mariupol védői

A 444 cikke szerint ultimátumot adtak az oroszok az Azov-tenger partján fekvő Mariupol kikötőváros utolsó ukrán védőinek, a hírek szerint az Azovsztal-gyárban lévő katonáknak és önkéntesekenek vasárnap reggel 6 óráig kellett volna letenniük a fegyvert. Az orosz hadvezetés állítása szerint az ukrán védők kilátástalan helyzetben vannak, élelmük, vizük és lőszerük is elfogyott, pontos számuk nem ismert, a megadásra a végső határidőt vasárnap 13 órára szabták meg az oroszok. 

Ultimátumot adtak az oroszok Mariupol védőinek

Lerombolt lakóépület romjai a délkelet-ukrajnai kikötővárosban, Mariupolban 2022. április 13-án.

Fotó, címlapkép: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov

A cikk szerint korábban a donyecki "népköztársaság" vezetése arról nyilatkozott, hogy az Azovsztal-gyár föld alatti helyiségeiben védekező ukrán fegyveresekért nem mennek be, mert az jelentős emberveszteséggel járna, hanem termobarikus bombák bevetését valószínűsítették. 

Szombatról vasárnapra éjszaka Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beszélt a helyzetről, ő azonnali nehézfegyverzetet kért a nyugati hatalmaktól Mariupol védőinek kimentése érdekében, másrészt azt is elmondta, hogy amennyiben az oroszok likvidálják az ottani ukrán védőket, akkor az minden további egyeztetést ellehetetleníthet.

Zajlik az orosz erők átcsoportosítása Kelet-Ukrajna irányába

A Telex cikke szerint a brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentésében arról számolt be, hogy az orosz erők folytatják az átcsoportosításokat Belrausz felől Kelet-Ukrajnába, köztük a Harkivhoz és Szeverodonyeckhez közeli területekre is. Az orosz tüzérség pedig továbbra is támadja az ukrán állásokat az ország keleti részén, új offenzívát előkészítve. 

Forrás: 444.hu, telex.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Horizont:" Putyin meg dögöljön meg."- haljon száz halált, és az se hozzon neki megváltást. És haljon vele mind, aki szenvedést hozott az ukrán népre, a cinkosai is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@rokker33: 11:27 Úgy is elítélheti putyint a nemzetközi bíróság,hogy ő nem jelenik meg a bíróság előtt. Innentől fogva soha nem hagyhatja el ruszkiországot,mert azonnal elkapják,és mehet a sittre
csipetke
@Shikari: 16:32 Honvédő háború? Na ne röhögtess. Mindez a zakkant putyin üldözési mániája,és Isten-komplexusa miatt történik. Akkora barom,hogy nem vette számításba azt sem,hogy Ukrajnának ennyien fognak segíteni, és azt sem,hogy Oroszország ellen ennyi szankció lesz. Már ott is kifogy a boltokból az élelmiszer,és most épp Indiában kilincselnek a ruszkik élelemért. Vajon megérte ennek a seggfejnek?
kereső
@Maccska: Már arra sem emlékszel mit irtál egy órája? Nagy a baj. Szopogass meggymagot.
Nessy
@csipetke: Volt KGB ezredes! Szerintem a Putyin imádók még nem találkoztak a győztesen "bevonuló" ruszkikkal, akik lőttek mindenre, mindenkire. Az már a szórakozásuk volt, amikor az Árpád hídról a Nagy templom toronyórájának a mutatói volt a célpont. Hogy alatta sokan álltunk sorba a pékség előtt, és néha alacsonyabbra sikerült lőni Isten barmainak? Miért voltunk ott. Azóta sem vettünk kenyeret négy kézláb.
kereső
@Shikari: 20:31 Puzyin már veszetett, legyőzte egy "szinész", aki megmutatta neki is meg orbánnak is, hogy milyen egy valódi harcos, és államférfi. Sehol nincsenek mellette. Mellette?, nem is szabadna mellette emlitni azt a másik kettőt. Putyin katonái meg hőscincérek, csak kislányokkal nagy legények, amikor elfogják őket, akkor meg sirnak az anyukájuk után. Na, meg a feleségeik- az orosz qrcák. Szép csapat mondhatom. Ettől vagytok úgy elájulva? Csak nem azért, mert ugyanolyan gyáva, függöny mögül uszitók vagytok, mint az ideálitok? Mert lehet, hogy győz a náci terrorista, de a valódi győzelem az ukránoké lesz. Nem lesz egyetlen perc nyugtuk sem, még aludni sem fognak tudni, mert egy rettegés lesz a megszállók élete. Mert putyin akaratán kivül, megszületett egy nemzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.