Moszkva Indiához fordult segítségért.

Fojtogatják a szankciók Oroszországot: az élelmiszerboltjaik lassan kiürülnekYuri KADOBNOV / AFP

Az indiai Mint gazdasági portál arról számolt be, hogy az indiai orosz nagykövetség Új-Delhihez fordult segítségért. A híreik szerint az oroszok egy élelmiszerlistával keresték fel India döntéshozóit, a nyugati szankciók miatt ugyanis kiürülőben vannak az oroszországi boltok – írja a napi.hu

A listán szerepelnek olyan nem létfontosságú tételek is, mint a narancslekvár, de olyan alapvetőbb élelmiszerek is, mint a száraztészta, a zabpehely, a rizs, a kávé, vagy éppen a tea. Már kukoricapehely, rum, ketchup és garnélarák sincs az orosz boltokban.

India és Oroszország egyébként egyre szorosabb kapcsolat kialakítására törekszik, mióta a nyugati szankciókat kivetették Moszkvára az ukrajnai háború miatt. Így most kevésbé lehet meglepő ez a lépés, ami hamar válaszra is lelt. Az újdelhi orosz nagykövetség ugyanis megosztotta az Indiai Exportszervezetek Szövetségével (FIEO) a szállítási igények listáját, és az exportösztönző csúcsszerv kedden már vevő-eladó találkozót szervez, hogy összekapcsolja az orosz cégeket az indiai eladókkal. 

Közben sajtóhírek szerint az orosz áruházakból kifogytak az alapvető élelmiszerek, köztük a cukor, a tészta és a rizs. Bizonyos termékeknél a moszkvai hatóságok különböző korlátozásokat vezettek be.

Az oroszok élelmiszer-beszállítókat keresnek, mivel korábban az EU, az Egyesült Királyság és az USA által exportált termékek eltűntek az orosz boltokból. Indiában sok piaci szereplő örült meg az orosz piacnak: az első szállítmányok már júniusban elindulhatnak a helyi iparkamarák szerint. 

Eközben Ukrajnában is egyre szélesebb köröket érint az éhezés, az ENSZ szerint ez az oroszok stratégiájának része. Erről itt írtunk bővebben.

Forrás: napi.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...a zoroszt akarják kiéheztetni ???...na nemá...:)
telegdilaci
Nálunk hála Istennek még nincs árú hiány csak lassan már nem tudjuk megvenni amire szükségünk van,ha megszűnik a hatósági áras korlátozás még brutálisabb árak lesznek!
Lepényleső
...visszatérnek az alapokhoz,- aztán oly módon mint egykor-a nyugathoz,
hogy negyven évig jussanak betevő falathoz?
kotos
"alapvetőbb élelmiszerek is, mint a száraztészta, (a világ legnagyobb gabonaexportőrének ehhez mi nincs liszt vagy víz?) a zabpehely, (ua. mint fent) a rizs, (FÁK, Kína) a kávé, (baráti Afrika), vagy éppen a tea (Kína, India, Ceylon). Már kukoricapehely,(ua. mint fent) rum,(Kuba), ketchup (az nem paradicsom?) és garnélarák (tényleg alapvető, - szegény oroszok!) sincs az orosz boltokban." Akkor milyen élelmiszer jön nyugatról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.