Az ukrajnai gyermekáldozatokról beszéltek neki.

Olyan hírt kapott a pápa az ukrán helyzetről, hogy a küldöttség előtt elsírta magátTiziana FABI / AFP

Ferenc pápa nem tudott úrrá lenni érzelmein és elsírta magát, amikor egy ukrán küldöttség tagjai beszámoltak neki arról, mennyi gyermek vesztette életét az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta – írja a hvg.hu a CNN információira hivatkozva.

Marija Mezenceva, az ukrán parlament tagja bevallotta: mikor a gyermekek szenvedéseiről mesélt, Ferenc pápa elkezdett sírni.

A politikus hozzátette: a küldöttség tagjai olyan jelzéseket kaptak, amelyek szerint a katolikus egyházfő kész ellátogatni Ukrajnába.

A hivatalos adatok szerint mostanáig 191 gyermek vesztette életét az orosz-ukrán háborúban, a sebesültek száma 350 körül van.

A pápa húsvéti beszédében is megemlékezett a háborúról és közölte: Ukrajnát durva és értelmetlen háborúba rángatták be. „Túl sok vért és erőszakot láttunk már. Szívünk megtelt a félelemmel és a fájdalommal” – mondta az egyházfő húsvéti beszédében.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Mint Jézus is, túl jó a pápa az emberiségnek. Ennek a hatalmas embertömegnek a nagy része nem is érti a létezés legegyszerűbb törvényét, a szeretetet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ezek a mocskok mint érzékenyítő profik úgy hazudnak a pápapapinak minta huzat! most éppen őt akarják megdolgozni, hogy a pápa érje el, hogy Magyarország is fegyverrel és pénzzel segítse a népirtó bűnös háborújukat! A pápa zsidó pápa, nem feltétlen a háború ellen van! A soros befolyása alatt áll! Ezt nem kéne elfelejteni! > különben a @Csizmás Kond: -nak nagy igazsága van! A migrációt is nagy erővel támogatja! Ezzel a nemzeteket veszélyezteti! Igazából ez a pápa nem pápa, hiába kenték fel!
kereső
@Nyírfa: Nevén kell nevezni a gyermeket, bármilyen szégyen is ez a 21. század Magyarországában.
Nyírfa
@kereső: 18.31

Emlékszem, Kádár egy hosszabb beszédében kedélyesen latolgatta, milyen életünk lesz 2000-ben...hogy messzire jutunk, nagy-nagy utat teszünk meg a kommunizmus felé. És 22 évvel 2000 után arról beszélünk, hogy néven kell nevezni a szégyenünket, az Orbán-vezette fasiszta államot, a maga pogromokra kész nácijaival.
Húsvét van, az emberek esznek, isznak, locsolkodnak, welnesseznek, a szomszédban halomra gyilkolják egy ország lakóit. A tévében nyilatkoztak az árakról a vásárlók, igen, minden nagyon drága, na de húsvét nincsen sonka és tojás nélkül. Jézus senkinek nem jutott az eszébe. Meg sem érdemeljük őt.
Ja, itthon valahol püspököt avattak. Nagyon fontos, biztosan. De hol van az az ostor?
csak úgy....
@Nyírfa: érdekes,hogy a janibácsitok is szívesen löködte a hanyatló nyugatot a szakadékba és el-el dübörgött elöttük... :) -közben titokban randizgatott velük és kölcsönöket kéregetett a szocializmus további építéséhez! :)
csak úgy....
@csak úgy...: ...azon csodálkozok,hogy ti értelmesek akkoriban nem kaptátok föl a fejeteket a visszásságokon és az ellentmondásokon,vagy talán észre sem vettétek öket? az az akkoriban divatban lévö,nem vörös inkább rózsaszín köd,akiknél jól ment...,és az osztályellenség ,amit belölem faragtak akkoriban..
érdekes,hogy ennek ellenére volt komcsi barátom, aki megmondta titokban,hogy neki rólam jelentenie kell...
mi változott azóta magyarországon?
hála istennek ,vagy orbánnak? -megszünt a beteges honvágyam!
tudod,mikor gyurcsányt dicsöititek és eszembe jut a pökhendi kisz takonnyal az elsö és utolsó rövid beszélgetésem...,orbánnal nem találkoztam de akkoriban kiszé fölsöbrendüségi tudatban szenvedett ez az egész garnitúra! nakem volt okom gyülölni a fölsöbbségi tudatban szenvedö komcsikat! sosem bocsájtom meg az akkori rendszernek,amit ellenünk elkövettek és éppen ezért vagyok a fidesz komcsik és gyurcsány ellen! kutyából nem lesz szalonna...
Nyírfa
@csak úgy...: Jó reggelt!

Fogok válaszolni - most is azt teszem :) - , csak még fel kell ébrednem.
Kezemben a kávé, tekintetem, málé.
Bamba, bárgyú fejjel nehéz így a reggel.

Majd gyüvök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.