Késnek a fegyverszállítmányok, amivel a világ újra és újra engedélyt ad Moszkvának arra, hogy további ukrán polgárokat öljön meg – írja a hvg.hu.

Zelenszkij újra keményen kritizálta a Nyugatot: „53 napja várunk”MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Vége van a háború 53. napjának és már 53 napja várunk arra is, hogy válasz érkezzen néhány fegyverszállítási kérelmünk ügyében. Néhány esetben pedig azt a választ kaptuk, hogy a katonai felszerelések szállítása májusban kezdődhet meg

– szemlézi Zelenszkij vasárnapi késő esti beszédét a hvg.hu. Az ukrán elnök hozzátette: Oroszország úgy fogja fel a fegyverszállítások terén tapasztalható késlekedést, hogy azzal engedélyt kap újabb ukrán polgárok meggyilkolására.

Zelenszkij ezután arról beszélt, hogy az oroszok várhatóan komoly offenzívát fognak indítani Keleten. Így nagyban függ azoktól a csata kimenetele, akiknek a tulajdonában vannak a fegyverek és lőszerek, de nem hajlandóak szállítani azokból.

Pár órával Zelenszkij beszéde előtt Oroszország figyelmeztette a Nyugatot, hogy beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha folytatódnak az ukrajnai fegyverszállítások. Az USA a napokban egy újabb, 800millió dollár értékű fegyverszállítmányt hagyott jóvá Ukrajna számára, ebben a csomagban egyebek mellett harckocsik, páncélozott harcjárművek, valamint harckocsielhárító rakéták és drónok kaptak helyet.

Forrás: hvg.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
@nejlontacskó: Zelenszkij nem magától ilyen "izmos"! Az irányítás a tengeren túlról történik!
Megjegyzem ez a trikó már messziről bűzlik. Megvárja amíg lerohad róla?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Ez az ember meg mit követelőzik? Annak nem örül, hogy a háború elöl menekülő ukránokat befogadjuk, ellátjuk, segítjük?
Németh István
Állatok fő állatkertje mások bőrével > más nemzetek polgárainak áldozataival akarod magadnak és a moslék korrupt tetves bandádnak kihajtani a hatalmat! te állat moslék! miért nem tudsz a kurva anyádba eltakarodni!
@csak úgy...: te meg egy sült-barom vagy - a Fideszről szó sincs te geci huszár sperma kotorék!
KisTehen
ha igazán a népe érdekeit nézné, akkor tűzszünetet kötne, hogy a segélyszervezetek bevonulhassanak
Németh István
Különben ha megnézitek alaposabban a képét, tuti hiszem, hogy elfogultság nélkül egy abszolút hülyének látjátok! A szemén és az arc összetételén egyszerűen örültnek látszik! Ennyi!
csak úgy....
@Nyírfa: 13:55 sajnos semmivel sem tudlak kecsegteni...,bizonyíték képpen olvasgasd ,ezt az elöttem szóló "vonósnégyest"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.