Több tucat tüntetőt vettek őrizetbe.

Hatalmas botrányba fulladt a tüntetés Isztambulban, rohamrendőrök oszlattak

Fotó: OZAN KOSE/AFP

A török rohamrendőrök több tucat tüntetőt vettek őrizetbe azok a tüntetők közül, akik megpróbáltak eljutni Isztambul főterére a május elsejei tüntetésen a magas infláció ellen tiltakozva – írta meg a 444.hu.

Az isztambuli kormányzó korábban egyetlen helyen engedélyezte a május elseje ünneplését, minden más kerületben azonban minden gyülekezést jogosulatlannak és illegálisnak minősített.

A Reuters beszámolója szerint a rohamrendőrök dulakodtak a tüntetőkkel, majd többüket megbilincselve szállították el. Jelentések szerint a rendőrség 30 embert őrizetbe vett Besiktas központjában is, és további 22 embert a Sisli kerületben.

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Az hogy Május elseje mit is jelent, minek az ünnepe, nem a magyar sajtóból lehet megtudni, hanem a külföldi hírekből.Arról volt híradás, hogy ez a nap Szent József ünnepe a katolikus egyházban, de arról nem nagyon írtak, hogy ez a nap a munka ünnepe, és hogy mi is a története a munka ünnepének.Lehet hogy a baloldali pártok megemlékeztek erről az ünnepről, de ezekről nem nagyon olvashattunk a lapokban.Így olvashattunk arról, hogy van olyan fiatal aki azt sem tudta, hogy mit jelent a felvonulás szó.
Kapanyél
@drrotf: És sok fiatalnak gőze sincs arról se, mi az a munka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.