A háború borzalmaira akarnak rávilágítani.

Ukrán anyák tartanak Putyin- és Orbán-ellenes tüntetést BudapestenMTI/Czeglédi Zsolt

Amióta elkezdődött az orosz-ukrán háború, Budapesten számtalan demonstrációt tartottak. Még a kitörés napján, február 24-én, az ellenzék szervezett egyet az orosz követség elé, néhány nappal később a Nemzetközi Beruházási Bank előtt tüntettek, majd az MTVA székháza előtt gyűltek össze az ellenzéki érzelműek, illetve a háborúellenesek. 

Egy nappal a választások előtt, azaz április 2-án pedig ukrán édesanyák tüntetnek Budapesten azért, hogy felhívják a figyelmet az orosz invázió által okozott borzalmakra. A nemzeti színű tábláikkal üzenik:

Stop Putin!

 Stop War!

Az esőben indult tüntetés ukrán himnuszt éneklő résztvevői – körülbelül 80 fő – az UNICEF Wesselényi úti székháza elől vonulnak a Szabad sajtó útra, ahol csatlakoznak a Legyen végre vége! című tüntetéshez – számol be a hvg.hu.

A vonulók között egyébként sok a gyerek: mindegyikük az édesanyjával érkezett, de édesapja nélkül, hiszen a katonakorú férfiak nem hagyhatják el az országot.

A nők közül sokan játékbabát, vagy összecsavart pokrócot visznek az ölükben, amivel a háború gyermek áldozataira hívják fel a figyelmet. Ahogy mi is írtunk róla, a háború kezdete óta 412 gyerek halt vagy sérült meg a háború következtében.

A menet résztvevői az Astoriánál is elénekelték az ukrán himnuszt, és folyamatosan ukrán dalokat énekelnek. Tudósítónk szerint a járókelők díjazzák is ezt, többen is kiáltották, hogy "Szlava Ukrajine!" (szabad Ukrajna), amit mindig megéljenez az eső miatt egyre fogyatkozó számú tüntető.

Forrás: telex.hu, hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
@Libbantölő: tudtam,hogy egy bunkó,èrzèketlen fatuskó lesz az első hozzászóló,aki mèg ezeket a szerencsètlen embereket is fikázza. Van neked valami normális,emberhez mèltó gondolatod,te ganè???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@fergeteg: megnézném amikor a ruszkik a bombákat dobják le a fejedre amikor főzöl nyilt terepen ... agyatlan ostoba
Gazella
@KisTehen: te tényleg nem vagy százas... ezt sem az ellenzék szervezte meg... több eszük van az ukrán anyáknak mint neked.
Nagyon remélwm, hogy hamarosan román területet azon belül az állitólagos magyar lakta területeket fogja bombázni az orosz.
vacsi
Kik ezek az "ukrán anyák"? Csak nem azok, akiket éppen Magyarország, a magyar nép és a miniszterelnöke segít?! Vagy az egész csak kamu?
percsi
@fergeteg: Az ukrán férjek féltik-óvják az asszonyaikat, gyermekeiket.
Eszükbe nem jutna egy tál ételért visszatartani, feláldozni őket, sőt, akinek lehetősége volt, a határig kísérte a családját. Sajnos, te vagy az élő példa, hogy ez nem minden magyar férfiről mondható el. Szerencsére ritka az ilyen, ezt még a fidtársaid sem lájkolták!
ómió
Csak nem magyar halottakra is vágynának? Nem volt elég 56-ban, amit nálunk "produkáltak"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.