Az Azovsztal acélmű és Mariupol város teljes "felszabadításáról" tett jelentést Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hadseregtábornok Vlagyimir Putyin elnöknek – jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője péntek este.

Az Azovsztal és Mariupol teljes "felszabadításáról" tett jelentést orosz védelmi miniszter PutyinnakFotó: MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / AFP

Konasenkov közölte, hogy hétfőn az acélműben bekerített ukrán fegyveresek utolsó, 531 fős csoportja is megadta magát.

Az Azov (alakulat) nácijainak úgynevezett parancsnokát a mariupoli lakosok gyűlölete és a városlakók azon vágya miatt, hogy számos atrocitása miatt leszámoljanak vele, egy speciális páncélozott járművön szállították el az üzem területéről

- közölte a tábornok.

Konasenkov szerint az üzem föld alatti létesítményei, ahol a fegyveresek rejtőzködtek, teljes egészében az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá kerültek. Összesítse szerint az Azov és az ukrán fegyveres erők 2439 katonája tette le a fegyvert az Azovsztalban május 16. óta.

Sojgu április 21-én jelentette Putyinnak az azovi-tengeri kikötőváros "felszabadítását", hozzátéve, hogy az acélmű bevételéhez még három-négy napra lesz szükség. Az orosz elnök "emberiességi megfontolásból" elrendelte akkor, hogy ostrom helyett tartsák blokád alatt az acélművet. Az Azovsztal 11 négyzetkilométeren elterülő létesítményében hétszintes föld alatti alagútrendszer húzódik.

Az orosz védelmi minisztérium egy videót is publikált, amiről azt állítják, hogy az acélműveket utolsóként elhagyó katonák láthatóak rajta – írja a 444.hu.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
Akkor most már haza is lehet menni!
kereső
""Felszabaditásról" beszél egy másik államban- ahol a saját hazáját védő katonaságtól kellett ???"felszabaditani" egy várost, úgy hogy közben a földdel tették egyenlővé, és tömegsirba dobáltak vagy 20-25 ezer halottat. A pontos számot soha nem fogjuk megtudni.
Elfoglaltátok??- az ukrán hadvezetés parancsára megadták magukat. Mig ti ott azon voltatok, hogy elfoglaljátok , megszálljátok a várost, addig az ukránok felszabaditották második legnagyobb városukat- Harkivot. Beszoptátok.
Lesz még Mariopul büszke ukrán város, elpicsáznak benneteket-és a saját feneketekbe verik az orrotokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.