A koronavírusos fertőzöttek számának emelkedése miatt a maszk újbóli viselését ajánlotta Élisabeth Borne francia miniszterelnök kedden országa lakóinak a tömegközlekedési járműveken, valamint a különösen veszélyeztetett emberek közelében. A járványügyi szakemberek szerint egy újabb, a kilencedik járványhullám érte el az országot.

Újra berobbant a járvány Franciaországban, rengeteg a fertőzött!

Fotó: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

"Segítsük egészségügyi dolgozóinkat azzal, hogy mindannyian óvatosabbak vagyunk! Ünnepélyesen az egészségügyi előírások betartására szólítok fel. Hordjuk a maszkot, amikor veszélyeztetett emberek környezetében vagy olyan zsúfolt helyeken vagyunk, mint a tömegközlekedési járművek! Ezek az apró gesztusok életeket mentenek, ezt mindannyian tudjuk, és meghatározóak a járvány visszaszorításában"

– mondta a kormányfő a nemzetgyűlésben az azonnali kérdések órájában. "A franciák mindig is felelősen viselkedtek. Nincs kétségem afelől, hogy most is így fognak tenni" – tette hozzá.

A csaknem egy hónapig tartó javuló tendencia után a koronavírus ismét terjedni kezdett Franciaországban, valószínűsíthető egy kilencedik járványhullám megérkezése.

Pénteken 48 629 új fertőzöttet regisztráltak az egy héttel korábbi 33 177-hez képest, ami 46 százalékos emelkedést jelent.

A francia egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint megemelkedett a kórházban ápoltak száma is: az elmúlt hét napban több mint 4500 új fertőzött szorult kórházi ápolásra súlyos tünetek miatt.

A vírus úgynevezett reprodukciós rátája 1 fölé emelkedett, ami azt jelenti, hogy egyre magasabbra ívelő járványgörbe kezdetén tartunk – mondta az AFP hírügynökségnek Pascal Crépey járványügyi szakember.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Sajnos nálunk 12 éva fertöz a fidesz patkány, illene mér tenni valamit , mérget szórni
Nessy
Sajnos, ezt a vírust nem igazán érdekli sem a pártpolitika, sem a vétó! Nem vár ratifikálásra, hogy bármelyik országba beléphessen. Az influenza vírussal összefogva, minket is el fog érni, egy rosszabb állapotban lévő egészségügy mellett.
Gazella
Aha. Mti...
Kérdezz meg egy franciát..
Szóval kezdödik megint a covod hosztéria.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.