A román népfelkelők 1849. januári vérengzésére emlékezett vasárnap este a romániai Nagyenyed magyarsága. Az eseményen a város román polgármestere is részt vett.

A nagyenyedi vérengzésre emlékeztek Romániában magyar emberek és a román polgármester

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Oana Badea beszédében úgy vélte, mindannyian – nemzetiségtől függetlenül – képesek vagyunk megértéssel viszonyulni a történelemhez. "Jó pár éve önök mellett vagyok ezen az eseményen, és azzal a hittel teszem, hogy így lehet jövőt építeni. Ha megértjük egymást, ha esélyt adunk minden kultúrának és hagyománynak, hogy megnyilvánulhassanak" – fogalmazott az elöljáró.

Lőrincz Helga alpolgármester szerint a mindennapok történései az igazán fontosak, mivel "minden nap történelmet írunk". "Mi itt Nagyenyedet magyarok és románok tesszük együtt széppé, színessé és érdekessé" – jelentette ki, és megköszönte a polgármesternek a közös munkát.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nagyenyedről nekem csak a 2 fű
zfa jut az eszembe és Jókai Mór
Elnézést!
csak ennyi
barátilag J.L.
Jozefina
Ha a fidesz nélkül ünnepelnek akkor van egyetértés és közös munka!!!
"Ha megértjük egymást, ha esélyt adunk minden kultúrának és hagyománynak, hogy megnyilvánulhassanak" – fogalmazott az elöljáró."
"Lőrincz Helga alpolgármester szerint a mindennapok történései az igazán fontosak, mivel "minden nap történelmet írunk". "Mi itt Nagyenyedet magyarok és románok tesszük együtt széppé, színessé és érdekessé" – jelentette ki, és megköszönte a polgármesternek a közös munkát."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.