A Nemzetközi Büntetőbíróság három esetben indíthat eljárást: háborús bűncselekmények, emberiesség ellenes bűncselekmények és népirtás esetén. Nem vitás, az oroszok mindhármat elkövették, de egy negyediket is, ami mindennél egyértelműbbé teszi az orosz elnök bűnösségét. A jelenlegi ismereteink alapján Vlagyimir Putyin orosz elnököt Ukrajna megtámadásáért és ott elkövetett bűncselekményekért felelősségre lehet vonni, de csak abban az esetben, ha van rá politikai akarat, mondta Hoffmann Tamás nemzetközi jogász, a Corvinus Egyetem docense, akivel Putyin büntethetőségét jártuk körbe. Putyin elítélhetőségével kapcsolatban a két legellentmondásosabb kérdés az államfői mentesség és az agresszió.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Jozefina
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Vannak azonban elméletek egy esetleges orosországi összeomlásra, ami egészen más helyzetet teremtene!!!
index.hu/kulfold/2023/01/08/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-osszeomlas-vlagyimir-putyin-ukrajna/
"A mai viszonyok között elég lehet egy kiváltó ok, hogy a rendszert az összeomlás felé lökje. Az Ukrajnával folytatott sikertelen háború, amely feltárta Putyinnak és államának a gyengeségét, könnyen lehet az a szikra, amely meggyújtja Oroszország intézményeinek megrogyott gerendáit. Természetesen a szikrák kiszámíthatatlanok, és Oroszország átvészelheti a jelenlegi válságot, és túlélheti jelenlegi formájában, akár Putyin, akár egy utódja vezetésével. De még ha így is lesz, államként súlyosan meggyengül, és a strukturális feszültségek megmaradnak. Putyin talán még ezt is sejti. 2023-as újévi beszédében arra hivatkozott, hogy a háború potenciálisan fenyegeti Oroszország függetlenségét − ilyet korábban még nem mondott."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.