Német László belgrádi érsek nagyon máshogy beszél, mint ahogy azt magyarországi egyházi vezetőktől megszoktuk. Német felszólalt a politikai skatulyák ellen is: „Ez a beteges jobboldali-baloldali, liberális-konzervatív, polgári, európai, keresztény meg hasonlók, amiket annyira szeretnek még a futballmeccsek kapcsán is összevissza emlegetni, semmi nincs ebben, ami a keresztény vallással közös.” Német szerint fontos lenne a keresztényeknek olyan platformot találniuk, amelyen fel tudnak szólalni, jelezve, hogy ez nem keresztényi.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: BabyShark
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: szánalmas egy román-cigány korcs vagy, te tesók gyereke.
Mindig elfelejted, hogy tudjuk ki vagy.
Fogsz te még nyüszíteni, pondró csicska!
Én szóltam...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alfa
@Alfa: ezt pontosan a korrupt gerinctelen kamukeresztény orbán és a narkós pedofil fidesz-ner szekta életvitele bizonyítja ...teszi világossá..
BabyShark
@Shikari: Amilyen az "Adjon Isten" olyan a "Fogadj Isten"! Remélem, hogy az ilyen gondolkodni nem tudó senkik kipusztulnak egyszer a földről, de Isten mindig próba elé állít minket és sokszor el kell viselnünk az agyatlan barmokat, hiszen ők is Isten gyermekei! Én megbocsájtok neked, de hogy Isen megbocsájt e azt nem garantálhatom!
BabyShark
@Shikari: Hiszen leírtam mit bocsájtok meg neked! "gondolkodni nem tudó senki" " agyatlan barom" megbocsájtom, hogy ilyen vagy, Isten ilyeneket is teremtett, hogy próbára tegyen minket gondolkodni tudókat, akik nem csak hangoztatják "keresztény" mivoltukat, hanem úgy is élnek, és tesznek.
A Sínai-hegyen Istentől adott parancsok a valláserkölcsi élet örök érvényű alaptörvényei (Kiv 20). Az embernek Isten és embertársai iránti kötelességeit összegzi. érvényessége minden időben megmarad, mivel Jézus azt mondta: "Nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni" (Mt 5,17).

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

Istent felismerve első kötelességünk a benne való hit, a neki kijáró imádás; hódolat és dicsőítés, uralma kizárólagosságának elismerése.

II. Isten nevét hiába ne vedd!

Minthogy az ember gondolkodása és kimondott szava között szoros kapcsolat van, e hódolathoz hozzá tartozik Isten nevének (és általában az isteni dolgoknak) tisztelete.

III. Az Úr napját szenteld meg!

Istentől való függőségünket fejezzük ki azzal, hogy megtartjuk az Úr napját, ezt az időt (egész életünkkel együtt) Neki szenteljük, ugyanakkor a földi munkálkodás múlandóságát jelezve és a végső nyugalmat előlegezve munkaszünetet tartunk!

Az első három parancs Isten uralmának elismeréséhez vezetett minket. Csak ez biztosítja az ember tökéletes szabadságát. A Tízparancsolat második része (táblája) az embertársak iránti kötelességeket tartalmazza, összhangban a természeti törvényekkel:

IV. Atyádat és anyádat tiszteld!

Kapcsolataink közül első az, mely szüleinkhez fűz, hiszen életünket és felnövekedésünket nekik köszönhetjük. A szülői felelősség és a gyermeki tisztelet egymástól elválaszthatatlan.

V. Ne ölj!

Minden ember élete szent. Az egészség is Isten ajándéka. így kell őriznünk magunk és mások életét.

VI. Ne paráználkodj!

Az új élet nemzése éppúgy tiszteletet és védelmet kíván, mint az ember teste, s a szerelemben a másik felé megnyíló legbensőbb...
BabyShark
@Shikari: „Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből" (5 Mózes 6,5) és „embertársadat pedig mint saját magadat" (3 Mózes 19,18). „Csak aki szeretetben marad, az marad bennem, és én őbenne"[8] „Az Isten szeretet, és aki megmarad a szeretetben, Istenben marad és Isten őbenne marad” (Jn 4,16)[9]

Ezt külön neked: „embertársadat pedig mint saját magadat" legyen az bármilyen bőrszínű, és legyen bármely náció tagja!

Én is szeretlek... ennyit még nem nevettem kommentelés közben, ennyire elvakult, tudatlan buta emberrel nem találkoztam még, de most sikerült. Sajnállak és azokat is akik a közeledben vannak (ha vannak)! Szűklátókörű, buta tudatlan ember(?) vagy, de hát ilyen is van. Gondolom a tükörbe nézve elcsodálkozol. hogy milyen gyönyörű vagy, csettintesz hozzá, hogy nem csak szép, de okos is... Hát Isten bocsájtsa meg!
Csizmás Kond
@BabyShark: A bibliai jászol mellett mit keresett volna egy fehér, keresztény polgári személy amikor még nem volt sem kereszténység sem polgári kifejezés ?...sőt európa is csak a görög birodalom északi részét jelentette...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.