Tavaly közel 9 ezer gyógyíthatatlan beteg döntött az eljárás mellett.

Több mint 8700-an haltak meg tavaly eutanázia által Hollandiában – idézi a Dutch News-t az MTI. Azt írják, a Regionális Eutanázia Felülvizsgáló Bizottság (RTE) legfrissebb adatai szerint a 2022-ben bejelentett eutanáziás elhalálozások aránya az összes halálozás 5,1 százalékát tette ki, amíg ez az adat 2021-ben 4,5 százalék volt.Eutanázia: több ezren igényeltek és kaptak kegyes halált Hollandiában

Illusztráció: Pixabay.com

A legtöbb esetben a rákos daganatokkal küzdő betegek kértek eutanáziát, de számos más esetben is az eljárás mellett döntöttek olyanok, akiknek nem volt reménye a gyógyulásra.

A világon elsőként Hollandia legalizálta az eutanáziát 2002-ben. Az eutanáziát Hollandiában két orvosnak kell elvégeznie, akik egyike sem lehet a beteg családtagja. Eutanáziát tiszta tudatállapotban, cselekvőképesen, ismétlődően, külső befolyástól mentesen és írásban lehet csak kérelmezni. Kizárólag akkor igényelhető, ha az érintett súlyos és gyógyíthatatlan betegségben szenved, amelynek fizikai vagy pszichológiai tüneteit nem lehet enyhíteni.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
akinek ütött az óra , inkább ezt az utat válassza mint a vonatot vagy a kötelet, esetleg a 10. emeletet!
jáger laszló
Életunt hollandik 1re többen vannak akik nem bíznak a jövőben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@jáger laszló: Ültél már gyógyíthatatlan beteg ágya mellett, akinek már a morfium is egyre nagyobb adagban kell, így is erős fájdalmai vannak? És tehetetlenül hallgatod, ahogy Istent kéri, hogy vegye már magához! Az élet, és nem kevés gyógyíthatatlan betegség vége a halál. Csak nem mindegy milyen út vezet odáig.
jáger laszló
Nessy
Nem ültem,de nem is szeretnék!!
Ültem azonban a feleségem és a fiam halálos ágyánál akik elhaláloztak minden orvosi segítség LNére is!!!
Az embernek az élethez van joga és nem a halákhoz!!
Ki mint él .úgy ítél!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.