Két raktár gyulladt ki vasárnap reggel, a füstfelhőben mérgező gázok is lehetnek, ezért a tűzoltóság arra figyelmeztette a kikötőváros északi részének lakosságát, hogy csukják be az ajtókat és ablakokat, és ne használják a légkondícionáló berendezéseket.

Tűzeset miatt egy mérgező vegyületeket is tartalmazó füstfelhő keletkezett Hamburgban vasárnap, amely a nagyváros középpontja felé tart – írta meg az MTI híre nyomán a 24.hu.

Mérgező füstfelhő miatt adtak ki riasztást Hamburgban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a német kikötőváros Rothenburgsort városrészében két raktárban ütött ki komoly erősségű tűz, a levegőbe került füstgázok és vegyszerek miatt a kialakult helyzetet a tűzoltóság "szélsőségesen veszélyesnek" minősítette.

A tűzoltóság azt tanácsolta a város északkeleti övezetének lakói számára, hogy az érintett terület nagy részén mindenki tartsa zárva az ablakkat és ajtókat, a légkondícionáló berendezéseket pedig ne használják. 

A cikk szerint a szakhatóságok 140 embert evakuáltak eddig.

A tűz keletkezési okáról egyelőre nem tudni, az NDR német regionális közszolgálati rádióállomás azt az információt kapta a tűzoltóságtól, hogy fennál a veszélye annak, hogy igen mérgező, toxikus hidrogén-szulfid került került a levegőbe. A tűzoltók légzőkészülekekben dolgoznak a helyszínen.

A Deutsche Bahn állami vasúttársaság azt közölte, hogy Hamburg és Büchen között felfüggesztették a vasúti közlekedést.

Forrás: mti.hu, 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.