Hszi Csin-Ping aggodalma nem maradt következmények nélkül.

Nagyon elégedett azzal, ugyanakkor aggódik is a Contemporary Amperex Technology (CATL) terjeszkedése és akkumulátoripari dominanciája miatt – ezt mondta márciusban egy kínai üzletemberekkel tartott pekingi találkozón Hszi Csin-Ping kínai elnök a Debrecenben is akkumulátorgyárat építő kínai nagyvállalat alapítójának és elnökének – írja a G7.hu.Rászólt a kínai elnök a debreceni akkugyár beruházójára

Illusztráció: Pixabay.com

Hszi a túlterjeszkedés kockázataira és a nagy növekedés utáni összeomlás veszélyeire emlékeztetett – idézi a lap a Financial Times-t. A találkozó után pár nappal a Kínai Értékpapír-felügyeleti Bizottság, az ország fő pénzügyi piacfelügyeleti szerve azt tanácsolta a cégnek, hogy az aktuális 5 milliárd dolláros tőkebevonási terveit 1 milliárd dollárosra módosítsa.

Ezt követően a CATL felfüggesztette a svájci tőzsdére lépését.

A lapnak nyilatkozó autóipari tanácsadócég alapítója szerint ez a történet felveti annak a kérdését, hogy a CATL olyan szintre jutott-e már, ahol tartania kell a kínai állampárttól.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amikor a magyar munkaerő már olcsóbb és a környezetvédelem is kevésbé fontos, mint Kínában. A "made in EU" cimke bármennyit megér Kínának. Mi ehhez is túl olcsón adjuk magunkat. Az utcaszéli, koszos, elhasznált, fogatlan ringyó is többre tartja magát. Nem leszünk gyarmat... Kilóghatna a seggéből is.
uploads.disquscdn.com/images/55ce6a19f60385c0c8960aca3a896ed78bca9476a53f2fe21f3f08d5a3410e2d.jpg?w=800&h=499
Néha nehéz eldönteni, hogy a kínaiak vagy az oroszok f@szát szopják jobban. Örök verseny fideszes körökben. Az ország legnagyobb környezetszennyezése indul. Ezeknek a tolvaj seggfejeknek a hatalmából. A szellemi környezetszennyezés már rég megtörtént. Ebből nem Magyarország profitál, hanem a NER-elit és Kína. "9 ezer új munkahelyet hoznak létre ezzel." Öszintén fogok röhögni ha a fele kínai lesz a többi meg vietnámi. Lesz ott mongol meg fülöp szigeteki is. Szóval a szülőföldem egy részét odaadták a kommunistáknak a trianon károsultak? „Kici ócó ország.” A dogtor’ miniszterelnök úr némi baksisért leszopatja a magyarokkal a kínai komcsikat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
„Csak akkor, ha már kivágták az utolsó fát is, Csak akkor, ha már elszennyezték az utolsó folyót is, Csak akkor, ha már kifogták az utolsó halat is, Csak akkor értjük meg, hogy a pénzt nem lehet megenni.”
(Adam Jackson)
Már nemcsak az orosz gáztól, hanem a kínai lítiumtól is függ a magyar gazdaság.“Az akkumulátorgyár annyi vizet fog felzabálni, mint maga a város”
Yoda69
Semmi baj a hianyzo 4 milliard dollart majd orban befizeti a magyarok adojabol.
drrotf
Ha Hszi is aggodalmaskodik, akkor erre oda kellene figyelni, de nem úgy mint arra a magyar emberre aki egy akku gyárban kapott nikkel mérgezést!Gondolom ott is kizárt volt a környezetre ártalmas hatás, de az is lehet hogy a magyar hatóságoknál az ember nem a környezet része.
boldog
@boldog: Érdekes dolgot vettem észre, kevesen figyelik, de, ez az új technológia. Nagyon alacsony a telefonok teljesítménye, vagyis a régiek klasszikus telcsi min. 3000 mAh 1-2 hétig nem kellett tölteni ha nem használtuk. Most, amit vettem, Nokia 1150 mAh 2-3 nap után tölteni kell, és hasonló a többi típus is, erre állnak rá a gyártók, tehát ez az üzlet, vegyünk sűrűn telefonokat az aksi miatt. Ezért is kell több aksi gyár is, mindig kitalálnak valamit, amivel kirabolják az embereket.
boldog
@jesz: Világ hatalmasai, pontosabban az amcsi, küldi a halálba a színesbőrű fizetett katonákat, kell a földrész neki, mert kapott bőven nagy pofonokat az utolsó gyilkos háborúban is, hogy olajat, színesfémeket szerezzen, de, nem jött be. Most az eut célozta meg, és bejött, mint a kiskutya nyaljuk a seggét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.