Egy 21 éves hírszerzőt vettek őrizetbe.

Elkaphatták a katonát, aki kiszivárogtatta a tiktos amerikai iratokat

AFP PHOTO / WBZ via CBS

Őrizetbe vettek egy amerikai férfit a minősített katonai iratok kiszivárogtatásával összefüggésben csütörtökön Massachusetts államban – közölték a Szövetségi Nyomozó Irodára (FBI) hivatkozva amerikai sajtóforrások.

A már korábban megnevezett 21 éves Jack Teixeiráról van szó, aki a Nemzeti Gárda massachusettsi légibázisának hírszerző egységében dolgozott, és hozzáféréssel rendelkezett katonai hírszerzési rendszerekhez.

Ezzel egy időben a védelmi minisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján annyit közölt, hogy szándékosan elkövetett bűncselekményről van szó. Pat Ryder hozzátette, a Pentagon felülvizsgálja azok körét, akik hozzáférhetnek a minősített iratokhoz.

Az ügyben az amerikai igazságügyi minisztérium már korábban bűnügyi nyomozást indított.

A kedd esti összegzések szerint mintegy 53 titkos, illetve minősített irat került az internetre a közelmúltban, amelyek az ukrán háborúról szóló tervek és adatok mellett érintik Dél-Koreát, Egyiptomot, és az Egyesült Arab Emirátusokat is. Olyan iratokról van szó, amelyek az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon napi jelentéseiben szerepelnek, és amelyek mintegy 1000 és 5000 közötti, arra megfelelő felhatalmazással rendelkező személyhez jutnak el.

Hétfőn az AP hírügynökség arról számolt be, hogy az iratok között szerepel, hogy az amerikai hírszerzés tudomására jutott az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat és az Egyesült Arab Emirátusok közötti állítólagos együttműködés amerikai és brit hírszerző ügynökségek ellen.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Érdekes
1 21 éves amcsi katona a szivárogtató!!???
Már azt hittem,hogy 1 óvodás!!!???
+ nyugodtam!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
szivárogtatott? mi a manó...? elvégre háború van Európában az amcsik segedelmével...mindeköben százak halnak meg naponta...teljesen értelmetlenül(bár értelmes halál nincs a fronton)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.