Több magas rangú tisztségviselőt is vád alá helyeztek. Rendkívli ülést tart a szlovák nemzetbiztonsági tanács és a parlament is.

Bűnszervezet létrehozásával vádolják a szlovák titkosszolgálat fejét

Illusztráció: Pixabay.com

Hivatali visszaélés, valamint bűnszervezet létrehozásának gyanújával vád alá helyezték a szlovák titkosszolgálat (SIS) vezetőjét

– jelentette be Stefan Hamran országos rendőrfőkapitány csütörtökön a Hirado.hu szerint. Roman Alac mellett több magas rangú tisztségviselőt is vád alá helyeztek, köztük hivatali elődjét, Vladimír Pcolinskyt és a nemzeti biztonsági hatóság igazgatóját, Roman Konecnyt is. Az országos rendőrfőkapitány azt közölte:

A nyomozás eredményeként bűnszervezet létrehozása és támogatása, hivatali visszaélés, valamint az igazságszolgáltatás akadályozásának ügyében születtek meg a vádak.

Az ügyészség szerint Alac társaival együtt szándékosan hátráltatta a korrupció és egyéb bűncselekmények ügyében elrendelt nyomozásokat, hitelteleníteni próbálta a bűnüldözési és bűnmegelőzési hatóságok munkáját, valamint azt a látszatot keltette, hogy az eljárások során a nyomozók manipulálták a tanúvallomásokat.

Szlovákia nemzetbiztonsági tanácsa pénteken tart rendkívüli ülést az ügyben, a parlament pedig hétfőn.

Forrás: Hirado.hu
Fotó: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Érdekes!Ott már tudják,hogy mit kell csinálni azzal aki maffiúnak áll!Itthon még mindig a folt féle ügyészkék takarítják a gazságokat a szőnyeg alá!Lassan a Mount Everestet is eltakarják a bűn-hegyek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.