Gyurcsány Ferencék szerint a fideszes kormány kétszer is meglopta a magyarokat a lélegeztetőgép-bizniszük során.

Fideszes tempó: kétszer is megloptak minket a 300 milliárdos lélegeztetőgép csencseléssel

Valaki meghal, más meg keres rajta. Forrás: Youtube

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány százmilliárdos nagyságrendben okozott kárt – írja a SzMo. A koronavírus-káoszt kihasználva ugyanis egy közvetítő cégen keresztül több mint 300 milliárd forintért vettek 17 ezer, kínai menüvel működő lélegeztetőgépet. A gépekből azóta sem sikerült értékesíteni egy darabot sem, raktárban porosodnak.

A DK szerint a kormány kétszer is meglopta a magyarokat a lélegeztetőgép-biznisszel: először akkor, amikor túlárazva megvették a gépeket, másodszor pedig most, amikor a felesleges gépek tárolásáért is fizetni kell.

Arató Gergely szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt:

újabb adatigénylési per erősítette meg, hogy a kormány százmilliárdos nagyságrendben okozott kárt a magyaroknak a lélegeztetőgép-bizniszben, amikor egy közvetítő cégen keresztül több mint 300 milliárd forintért vett 17 ezer lélegeztetőgépet. Az adatigénylésből kiderült az is, hogy a gépekből azóta sem sikerült értékesíteni egy darabot sem, raktárban porosodnak a megvásárlásuk óta.

Arató szerint az ügy miatt "senkit sem nem vittek el bilincsben és vezetőszáron, hiszen a tíz- és százmilliárdos korrupciós ügyek ennek a rendszernek a mindennapjaihoz tartoznak, a lényegét adják".

Arató Gergely szerint nem elég a választások óta kivetett több mint 30 megszorítás, a minden bevásárláskor kifizetett orbáni infláció, még "a kormány lopásaiért is nekünk kell fizetnünk, amíg marad az Orbán-rendszer".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Azért érdekes, hogy én ha hibázok a munkahelyen akkor számonkérnek, fizetnem kell és esetleg ki is rughatnak! Aki ezt a bődületes hibát vétette még dolgozik? Számonkérték? Fizetett kártérítést? Azért jó lenne a "honatyáink" munkaszerződésébe is ilyen dolgokat beleépíteni és végre is hajtani ha hibáznak! Most csak játszogatnak és a játék árát nekünk kell megfizetni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:47 ☻ És a beléptető kapuk elb@szott milliárdjaival mi van?! Deutsch Tamás 4 miliárdért vett beléptetési kapukat, amit 50 millióért óriási buktával adtak el.Ő oktat stadion üzemeltetést. Neki olyan kapun kellene bemenni ahol nincs kijárat. Kakadu meg a lélegeztető gépek beszerzéséről tart majd egyetemi oktatást.
„Minden diktatúra beteg, és beteg azok agya is, akik azt kiszolgálják.” ( Nemere István )
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280180360_5244665772285266_702826190877735596_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=c1l6BhxH_WkAX8CSNfc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCq--UCC-vm29hXGtpr-19z7YE2__XcxYIYAA1yzlGepg&oe=64F4A992
SÍva
@KisTehen: És ha brüsszeli stílus akkor a magyar "honatyáknak" már át is kell venni? Tényleg egyre szégyenletesebb dolgokat tesznek és még mindig van aki védi őket! Aki egyszer leszerepelt soha az életbe nem engedném a parlament közelébe még kirándulóként sem!
Aki Én
@Philip Marlowe: volt már olyan, hogy megértettél egy hírt?
kereső
A havi őrzési dij 90 millió Ft.
Ennek a beszerzésnek az iratanyagát- szerződéseket, szállitókat, etc...semmisitette meg a külügy -gondolom véletlenül.
Ebből a beszerzésből keletkezett a maláj "üzletembernek" 17,6 milliárdos osztaléka. A maláj "üzletembert" a maláj hatóságok az ott elkövetett adócsalásért, sikkasztásért és egyéb csemegék miatt letartóztatta.
És...no comment: az Őrzésért, tárolásért felelős vállalat:(eredetileg a TEVA-é volt az ingatlan)
Végül a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. vette meg, pontosabban annak akkor még nyilvántartásba vétel alatt álló Carolina ingatlanalapja. A Carion-csoport neve egyebek mellett a 2016-os nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény idejéből lehet ismerős, a törvényjavaslatot benyújtó Rogán Antal ugyanis egyértelműen rájuk szabta a lakáslottóként elhíresült konstrukció szervezésének feltételeit.
ómió
Pedig az efftársak "harca" a nulla lélegeztetőgép, duplaanyi halott célkitűzés volt!
kereső
@sgl: Ébredj fel!!! Sok-sok mindent csak mi tartunk "észben". Nyilvánvaló búntettek sora mellett is olyan "pitiánerségekkel"" foglalkoznak- nyilatkoznak, közleményeznek, amelyek eltörpülnek ezek mellett. Magyarán: gereblyézik a vizet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.