Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke hivatalos látogatást tett Vietnámba – írta meg a Telex.

Joe Biden Vietnámba érkezett

Fotó: Pixabay

Ezen az úton Nguyen Phu Trong kommunista pártfőtitkárral találkozik, és szorosabb kapcsolatokat terveznek kialakítani a két ország között "kiterjesztett stratégiai partnerség" formájában.

A látogatás során Joe Biden egyeztet Vo Van Thuong elnökkel és Pam Minh Chinh miniszterelnökkel is, valamint emléket állít a 2018-ban elhunyt John McCain republikánus szenátor és háborús hősnek, aki a két ország közötti kapcsolatok újraépítéséhez járult hozzá.

A Telex szerint Vietnam bár nem foglalt állást a Washington és Peking közötti nézeteltérésekben, többször is bírálta Kínát a Dél-kínai-tenger ügyében. A vitatott Dél-kínai-tenger területén Kína több katonai célú mesterséges szigetet hozott létre, és ennek révén a térség számos országa, köztük Vietnam is érzi magát fenyegetve.

Egy nappal Biden látogatása előtt a The New York Times arról számolt be, hogy Vietnam titokban fegyvereladásokról tárgyal Oroszországgal, annak ellenére, hogy Moszkvát sújtják a nemzetközi szankciók.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója szerint egyre több vietnámit érdekli a kapcsolatok bővítése az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel.

Az újabb látogatás hozzájárul a volt háborús ellenségek közötti kapcsolatok javításához és a vietnámi háború fájdalmas emlékeinek leküzdéséhez, amely több millió vietnámi és 58 ezer amerikai katona halálával járt, és 1975-ben zárult."

Forrás: Telex

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."több millió vietnámi és 58 ezer amerikai katona halálával járt, és 1975-ben zárult."...

Ez soha nem zárulhat...az értelmetlen kegyetlenkedések soha nem felejthetők...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.